Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σημαντικά πιο δυνατό το νέο Tesla Model 3

Ελλάδα 9:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σημαντικά πιο δυνατό το νέο Tesla Model 3

ΝΕΑ

Σημαντικά πιο δυνατό το νέο Tesla Model 3

ΝΕΑ

Στην Tesla εξελίσσουν το νέο Model 3 με κάθε μυστικότητα, όμως δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τη διαρροή πληροφοριών γι’ αυτό, τελικά.

Advertisement
Advertisement

Το Model 3 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε πωλήσεις οχήματα της Tesla και η ανανέωσή του είναι απαραίτητη έπειτα από τόσα χρόνια ύπαρξής του στην αγορά.

Οι άνθρωποι της εταιρείας πραγματοποιούν ήδη τις δοκιμές εξέλιξης του ανανεωμένου μοντέλου, προσπαθώντας να διαφυλάξουν όσο γίνεται τις λεπτομέρειες γι’ αυτό. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν «το μοιραίο».

Η σχετική διαρροή των πληροφοριών έγινε τόσο μέσω του «Χ» (πρώην Twitter»), όσο και από το Υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας. Βάσει αυτών, μπορούμε να δούμε το μερικώς καμουφλαρισμένο αμάξωμα ενός από τα πρωτότυπα με τα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης, όσο και κάποια από τα τεχνικά στοιχεία, αντιστοίχως.

Advertisement
Advertisement

Τα στοιχεία αφορούν στην έκδοση «Performance» του Model 3 η οποία θα εξακολουθεί να υπάρχει και δεν θα καταργηθεί για χάρη της «Ludicrous», όπως είχαν υπαινιχθεί στελέχη της Tesla.

Στο αμάξωμα του πρωτότυπου οχήματος έχουν καλυφθεί με μαύρη ταινία τα σημεία ένωσης των διαφόρων τμημάτων αυτού, καθώς και μέρη των πλαϊνών του και του πορτμπαγκάζ. Επίσης, το ανανεωμένο μοντέλο φαίνεται να διαθέτει ελαστικά Pirelli P Zero διάστασης 275/30 R20 στον πίσω άξονα.

Σε ό,τι αφορά στην απόδοσή του, από το Υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας προκύπτει ότι η έκδοση του ανανεωμένου Model 3 «Performance» με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που προορίζεται για την αγορά της χώρας και για την ευρωπαϊκή αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 635 ίππους, δηλαδή 137 ίππους περισσότερο απ’ ό,τι τώρα (για την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου).

Advertisement

Όπως προκύπτει, η αύξηση της ισχύος πιστώνεται στον καινούργιο πίσω ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 135 ίππους περισσότερο, συγκριτικά. Στη δικίνητη έκδοση δεν αναφέρεται οποιαδήποτε αύξηση ισχύος, συγκριτικά.

Άλλες αλλαγές που φαίνονται στις φωτογραφίες οι οποίες περιλαμβάνονται στην ανάρτηση του Nic Cruz Patane στο «X» μπορούμε να δούμε ότι το επανασχεδιασμένο Model 3 έχει ευρύτερα διαμορφωμένους προφυλακτήρες και μάσκα, ενώ δεν διαθέτει προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος, ο αεροδυναμικός διαχύτης έχει διαφορετική διαμόρφωση.

Advertisement

Το ανανεωμένο Model 3 αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς και οι επιδόσεις της τετρακίνητης εκδοχής του σαφώς θα είναι καλύτερες απ’ ό,τι ισχύει τώρα.