Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συλλάβαμε το νέο Range Rover Sport (2022)

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συλλάβαμε το νέο Range Rover Sport (2022)

ΝΕΑ

Συλλάβαμε το νέο Range Rover Sport (2022)

ΝΕΑ

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του ολοκαίνουριου Range Rover Sport καταγράφηκε εδώ και λίγο καιρό, πριν δηλαδή από την αναμενόμενη έκδοση παραγωγής την οποία αναμένεται να δούμε το 2022.

Advertisement
Advertisement

 

Η τρίτη γενιά του Sport θα είναι η απάντηση της Land Rover στα πολυτελή SUV υψηλής απόδοσης και κυρίως στη Porsche Cayenne. Παρά τη βαριά μεταμφίεση, είναι φανερό από τις φωτογραφίες ότι η σιλουέτα της επόμενης γενιάς δεν πρόκειται να λάβει ριζική αλλαγή συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο που πωλείται από το 2013. Παρόλα αυτά, ενώ οι αρκετά εύστοχες αναλογίες παραμένουν, λεπτομέρειες όπως το ρύγχος και τα πίσω φώτα είναι πιθανό να υιοθετήσουν πλέον μια πιο κομψή, εμπνευσμένη από το Velar εμφάνιση. Το Range Rover Sport θα προσφέρει και πάλι στους αγοραστές μια επταθέσια διάταξη στο πολυτελές εσωτερικό, ξεχωρίζοντας έτσι από πολλούς αντιπάλους. Το σύστημα ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς της Land Rover, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο Defender, είναι πολύ πιθανό να δώσει και εδώ δυναμικό “παρών”. Να σας θυμίσουμε βέβαια πως στο Defender, αυτό αποτελείται από μια διπλή εγκατάσταση e-sim που υποστηρίζεται από ένα ζευγάρι επεξεργαστών Qualcomm Snapdragon 820Am και ένα λειτουργικό σύστημα BlackBerry QNX.

Advertisement
Advertisement

Ενώ οι τεχνικές λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες, είναι ασφαλές να πούμε ότι η ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σειρά κινητήρων του νέου Range Rover Sport. Πρόκειται για ένα από τα τρία αυτοκίνητα που γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα MLA της Land Rover – τα υπόλοιπα δυο είναι το επόμενο μεγάλο Range όπως επίσης και ένα νέο μικρότερο crossover που σχεδιάζει να παρουσιάσει η μάρκα. Η πλατφόρμα MLA επιτρέπει την τοποθέτηση δυο ηλεκτροκινητήρων, αλλά δεν είναι σαφές μέχρι σήμερα εάν αυτός ο συνδυασμός θα αναλάβει την κίνηση του νέου Range Rover Sport. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η ηλεκτροδότηση κάποιας μορφής θα λάβει χώρα στο επόμενο βρετανικό SUV μεγάλων διαστάσεων. Να θυμίσουμε εδώ πως το τρέχον μοντέλο διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει 400 ίππους.