Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Συλλάβαμε” το νέο Cupra Leon

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Συλλάβαμε” το νέο Cupra Leon

ΝΕΑ

“Συλλάβαμε” το νέο Cupra Leon

ΝΕΑ

Το νέο Cupra Leon έχει υποστεί δοκιμές εξέλιξης, πριν λανσαριστεί επίσημα το 2021. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του επερχόμενου μοντέλου. Όταν φτάσει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου σε δυο χρόνια, θα είναι ένα από τα πρώτα hot hatch με plug-in υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

 

Οι φωτογράφοι μας έκαναν λόγο για νέο styling το οποίο θα περιλαμβάνει ένα μοναδικό bodykit, διπλή απόληξη στην εξάτμιση, μεγάλο πίσω διαχύτη και ένα υπερμέγεθες πίσω φτερό. Κάτω από το βαρύ καμουφλάζ λογικά αναμένουμε μια σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση μαζί με ένα σύνολο αναβαθμισμένων φρένων της Brembo.

Advertisement
Advertisement

Ο υπεύθυνος της Cupra Wayne Griffiths, επιβεβαίωσε ότι το Leon θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο κινητήρα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Cupra Formentor. Ο TSI 1.4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ θα παράγει “μέχρι και 250 PS αλλά και λιγότερα από 50g/km στις εκπομπές CO2”. Ωστόσο, ο Griffiths πρότεινε ότι η Cupra θα μπορούσε να αυξήσει την ισχύ του León περισσότερη και από την αντίστοιχη του coupe- SUV, δηλώνοντας: “Πρέπει να δούμε και τα υβρίδια απόδοσης. Προς το παρόν, η συνδυασμένη ισχύ είναι καλή, αλλά μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε – για παράδειγμα, η ηλεκτρική κίνηση και στους πίσω τροχούς”. Ο Griffiths εξήγησε επίσης ότι οι συζητήσεις είναι “εν εξελίξει” σχετικά με ένα ολοκαίνουριο μοντέλο Cupra που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen. “Θα πρέπει να ταιριάζει με τις αξίες της Cupra”, είπε, “αλλά τουλάχιστον από την άποψη της επιτάχυνσης, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα βρίσκονται ευτυχώς ήδη εκεί”.