Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Seetroën: Τα “γυαλιά” της Citroen που δίνουν τέλος στη ναυτία (Video)

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Seetroën: Τα “γυαλιά” της Citroen που δίνουν τέλος στη ναυτία (Video)

ΝΕΑ

Seetroën: Τα “γυαλιά” της Citroen που δίνουν τέλος στη ναυτία (Video)

ΝΕΑ

Κάνοντας παιχνίδι με το όνομα της γαλλικής εταιρίας, τα γυαλιά Seetroën δημιουργήθηκαν από τους Γάλλους για να εξαλείψουν την ναυτία που νιώθει κανείς η οποία προέρχεται από την κίνηση ενός οχήματος. Δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσουν νέα μόδα αλλά σύμφωνα με τη Citroen δουλεύουν εξαιρετικά.

Advertisement
Advertisement

 

Περί τα 30 εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν χρόνια το πρόβλημα της ναυτίας που προκαλείται από την κίνηση ενός οχήματος. Ίσως την έχετε νιώσει και εσείς προσπαθώντας να διαβάσετε κάτι στην οθόνη του κινητού σας ή σε ένα βιβλίο, βρισκόμενοι συνεπιβάτες σε αυτοκίνητο ή σε τρένο, για παράδειγμα.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen είναι από εκείνες τις εταιρίες που έχουν γίνει γνωστές για την προσοχή που δίνουν στην άνεση που προσφέρουν τα αυτοκίνητά τους και με τα γυαλιά Seetroën που δημιούργησαν, μέρος των επίσημων αξεσουάρ της Citroen, θέλουν να δώσουν οριστικά τέλος σε ένα πρόβλημα που έχει να κάνει άμεσα με την προσφερόμενη άμεση.

Τα γυαλιά Seetroën είναι μια λύση απλούστατη και πανέξυπνη και δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους προηγμένη τεχνολογία, μπαταρίες ή φακούς με ειδικές επιστρώσεις. Τα τέσσερα δακτυλίδια, δύο στις άκρες και δύο μπροστά στα μάτια, που αποτελούν και τι μεγαλύτερο μέρος του σκελετού των εν λόγω γυαλιών, φέρουν στο εσωτερικό τους δεύτερα διάφανα δακτυλίδια μισογεμισμένα με μπλε υγρό.

Αυτό το υγρό αναπαριστά την γραμμή του ορίζοντα και η κίνηση που προκαλείται σε αυτό όταν φορά κάποιος τα γυαλιά μέσα σε ένα όχημα, γίνονται αντιληπτά από την όρασή και κατά επέκταση από τον εγκέφαλό μας και σύμφωνα με τους ανθρώπους της γαλλικής εταιρίας, βοηθούν στο “καλιμπράρισμα” των αισθήσεων με την κίνηση του οχήματος. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αποτελέσματα με τους Γάλλους να αναφέρουν ότι τα γυαλιά τους είναι αποτελεσματικά στο 95% των περιπτώσεων με τα θετικά οφέλη να γίνονται αισθητά περίπου δέκα λεπτά αφότου τα έχει φορέσει κάποιος.

Advertisement

Τα Seetroën παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούλιο και τα πηγαίνουν περίφημα στον στίβο των πωλήσεων καθώς μέχρι στιγμής η Citroen έχει πωλήσεις περισσότερα από 15.000 ένω έχουν κατακτήσει και τρία διεθνή βραβεία σχεδίασης.

Advertisement

Τα γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ηλικία των δέκα ετών και μετά (όταν έχει σταματήσει η ανάπτυξη του εσωτερικού αυτιού), δεν φέρουν κάποιου είδους φακό οράσεως στον σκελετό τους και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλα τα μέλη μιας οικογένειας, με την χρήση τους να συνίσταται αφού έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα σημάδια της ναυτίας.

Δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσουν κάποιου είδους μόδα με την περίεργη σχεδίασή τους τα Seetroën, ωστόσο, μπορείτε να τα κάνετε δικά σας σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο, από την ηλεκτρονική μπουτίκ της Citroen Racing.

Advertisement