Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SecuriAlert: Το νέο αντικλεπτικό σύστημα της Ford (+video)

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SecuriAlert: Το νέο αντικλεπτικό σύστημα της Ford (+video)

ΝΕΑ

SecuriAlert: Το νέο αντικλεπτικό σύστημα της Ford (+video)

ΝΕΑ

To SecuriAlert, είναι το νέο συνδεδεμένο σύστημα προστασίας της Ford, το οποίο παρέχει πρόσθετη ξεγνοιασιά στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο σας μπορεί να σας ειδοποιεί σε περίπτωση διάρρηξης μέσω του smartphone σας.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη μένουν στο σπίτι λόγω της πανδημίας, οι διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων παραμένουν πρόβλημα, και μάλιστα έχουν αυξηθεί σε μερικές χώρες. Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων μπορεί να αποθαρρύνουν τους κλέφτες. Ωστόσο σε χώρες όπου μερικά αυτοκίνητα βρίσκονται σταθμευμένα στο δρόμο όλη τη νύχτα, οι κάτοχοί τους ενδέχεται να αγνοήσουν το συναγερμό, μη συνειδητοποιώντας ότι προέχεται από το δικό τους αυτοκίνητο ή ακόμα και να μην τον ακούσουν καθόλου.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η Ford διαθέτει για πρώτη φορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το υψηλής προστασίας σύστημα SecuriAlert (παλαιότερα γνωστό ως Guard Mode) που συνδέεται με smartphone.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το SecuriAlert στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν αναγνωρίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο όχημα, ακόμα και απόπειρα ανοίγματος θυρών ή πρόσβασης με κλειδί, προσφέροντας ξεγνοιασιά στους πελάτες όταν δεν μπορούν να βλέπουν ή να «ακούνε» τα αυτοκίνητά τους.

Πώς λειτουργεί το SecuriAlert

Advertisement

Οι ιδιοκτήτες ενεργοποιούν το SecuriAlert όταν βρίσκονται μακριά από το όχημα. Το χαρακτηριστικό αυτό αυτό ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολα με τη βοήθεια της εφαρμογής για smartphone FordPass.

Όταν ενεργοποιηθεί, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του οχήματος για να αναγνωρίσει τυχόν απόπειρα εισόδου στο όχημα. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, το αυτοκίνητο θα στείλει αμέσως μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνεύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το όχημά του. Η εφαρμογή FordPass αποκαλύπτει την ώρα και το λόγο που το SecuriAlert σήμανε συναγερμό – μέσω του smartphone – καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος.

Advertisement

Εάν γίνει απόπειρα ανοίγματος μιας πόρτας με κλειδί – μία ενέργεια που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος – το SecuriAlert θα στείλει μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός κλωνοποιημένου ή κλεμμένου κλειδιού.

Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέφει στο όχημά του – για να πάει στη δουλειά το πρωί, για παράδειγμα – απλά απενεργοποιεί το SecuriAlert μέσω της εφαρμογής FordPass και συνεχίζει το ταξίδι του.

Συνδεδεμένες λειτουργίες

Advertisement

Έχοντας παρουσιαστεί αρχικά για επαγγελματικά οχήματα νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το SecuriAlert είναι μία από τις συνδεδεμένες λειτουργίες που διατίθενται τώρα για τους πελάτες Ford.

Το 2020, Ford προσέφερε δωρεάν στους Ευρωπαίους πελάτες της μια σειρά υπηρεσιών για συνδεδεμένα οχήματα, και πρόσφατα ανακοίνωσε μία συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών για συνδεδεμένα οχήματα σχετικά με την προειδοποίηση των οδηγών για κινδύνους που καιροφυλαχτούν στο δρόμο.

«Είτε το αφήνουν παρκαρισμένο όλη τη νύχτα στο δρόμο, είτε σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων πηγαίνοντας για ψώνια, γνωρίζουμε ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους και του περιεχομένου του. Το SecuriAlert βασίζεται στο αυξανόμενο οικοσύστημα συνδεσιμότητας της Ford για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των ιδιοκτητών, γνωρίζοντας ότι εάν συμβεί κάτι στο όχημά τους, ενώ δεν βρίσκονται μέσα σε αυτό, θα είναι οι πρώτοι που θα το μάθουνδήλωσε ο Richard Bunn, director of retail connectivity solutions, Ford Mobility, Ford Ευρώπης.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: 10 πράγματα που ίσως και να μην γνωρίζατε για το Explorer Plug-in Hybrid (+video)
FORDLiive: Ένα πρόγραμμα για επαγγελματίες (+video)
Ford Mustang Mach-e: Αποζημιώσεις και δωρεάν ρεύμα λόγω καθυστερήσεων