Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τέσσερις μήνες η πρεμιέρα του νέου Astra

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε τέσσερις μήνες η πρεμιέρα του νέου Astra

ΝΕΑ

Σε τέσσερις μήνες η πρεμιέρα του νέου Astra

ΝΕΑ

Ακόμη καμουφλαρισμένο, το – νέας γενιάς – μικρομεσαίο της Opel περιμένει να γίνουν τα αποκαλυπτήριά του. Όπως σας είχαμε από τον Μάρτιο, η παρουσίαση του νέου Astra έχει προγραμματισθεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Opel έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες λεπτομέρειες για το νέο Astra. Ο Karl-Thomas Neumann υπόσχεται το λανσάρισμα ενός μοντέλου που θα ξεχωρίζει στην μικρομεσαία κατηγορία για το χαμηλό του βάρους, τους πλούσιους χώρους και τους αποδοτικούς κινητήρες. Άλλωστε το… ντεσαβαντάζ του σημερινού Astra έναντι των κύριων ανταγωνιστών του είναι το μεγάλο βάρος, που επηρεάζει επιδόσεις και κατανάλωση.

Παρά το γεγονός ότι οι εξωτερικές διαστάσεις θα περιοριστούν (το τωρινό μοντέλο με μήκος 4,44 m. είναι στο άνω άκρο της κατηγορίας C), θα γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Παρά το γεγονός ότι ο Neumann δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τους νέους κινητήρες, γνωρίζουμε ότι στη γκάμα θα περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο turbo των 998 cc που αποτελεί την… απάντηση της Opel στον μικρό EcoBoost της Ford, το νέο 1.6 diesel, αλλά βέβαια και ισχυρό 2λιτρο σύνολο για την κορυφαία έκδοση OPC.

Advertisement
Advertisement

Στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνεται το σύστημα πολυμέσων IntelliLink και η υπηρεσία OnStar της Opel που προσφέρει παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).