Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε στέρεες βάσεις το επόμενο Focus

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε στέρεες βάσεις το επόμενο Focus

ΝΕΑ

Σε στέρεες βάσεις το επόμενο Focus

ΝΕΑ

Η Ford επενδύει 600 εκατομμύρια ευρώ στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Σααρλούις (Vehicle Assembly Operations), στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή της επόμενης γενιάς Focus. Προσέχουμε για να έχουμε ή κάπως έτσι…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Η νέα επένδυση ύψους 600 εκατ. Ευρώ ανανεώνει τη δέσμευση της Ford στη Γερμανία, όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό κέντρο δραστηριοτήτων μας» δήλωσε ο Jim Farley, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής. «Απασχολούμε πάνω από 25.000 άτομα στη Γερμανία – περισσότερα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη».

«Έχουμε εκτεταμένες εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων και κινητήρων στο Σααρλούις και στην Κολωνία, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό κέντρο σχεδίασης και εξέλιξης και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή οχημάτων που προορίζονται για τις παγκόσμιες αγορές. Επιπλέον, το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας (Ford Research & Innovation Center) στο Άαχεν ασχολείται με μελλοντικές τεχνολογίες».

Advertisement
Advertisement

Η επένδυση έρχεται σε συνέχεια των βελτιώσεων στην αποδοτικότητα κόστους και την παραγωγικότητα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε με το Γερμανικό Συμβούλιο Εργαζομένων τον Ιούνιο του 2014, και που παράλληλα όρισε την Κολωνία ως μοναδική Ευρωπαϊκή ‘πηγή’ για την επόμενη γενιά Fiesta – την τελευταία έκδοση του Ευρωπαϊκού bestseller της Ford – που αρχίσει να κατασκευάζεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η επένδυση στο Σααρλούις αφορά προηγμένο εξοπλισμό παραγωγής, διαχειριστική υποστήριξη, και project παροχής ενέργειας. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η επένδυση σε δύο νέα συστήματα πρεσών που επιτρέπουν τη θερμή διαμόρφωση ατσαλιών βορίου υψηλής αντοχής. Η τεχνική επιτρέπει την απευθείας διαμόρφωση των ατσάλινων φύλων σε εξαρτήματα αμαξώματος, έχοντας ως όφελος την εξοικονόμηση βάρους.