Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε πρώτη προβολή το νέο Audi TT Roadster

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε πρώτη προβολή το νέο Audi TT Roadster

ΝΕΑ

Σε πρώτη προβολή το νέο Audi TT Roadster

ΝΕΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες για τη νέα γενιά ΤΤ Roadster.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Λέμε “αναμενόμενο” καθώς το νέο Audi TT Roadster είχε προγραμματισθεί να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού (στις αρχές Οκτωβρίου) με τις πωλήσεις να ξεκινούν σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές μετά από μερικές εβδομάδες. Βασισμένο στο δυναμικό look του κουπέ Audi TT, έτσι και η ανοιχτή εκδοχή αποσπά κολακευτικά σχόλια, ενώ από πλευράς διαστάσεων οι διαφορές είναι μικρές (-21 mm σε μήκος, -3 mm σε ύψος), από το απερχόμενο TT Roadster.

Το μεγαλύτερο μεταξόνιο υπόσχεται αυξημένη πρακτικότητα και ενδεικτικό είναι το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (+30 lt) που φτάνει συνολικά τα 280 lt. Η οροφή παραμένει μαλακή και με το πάτημα ενός διακόπτη χρειάζεται μόλις 10 sec για να αναδιπλωθεί στο πίσω μέρος. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 50 km/h. To εσωτερικό είναι πανομοιότυπο με του κουπέ TT και η Audi στέκεται ιδιαίτερα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Οι κινητήρες προέρχονται από την γκάμα του TT Coupe και αρχικά είναι τρείς εκδόσεις που συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο DSG. H ντίζελ έκδοση 2.0 TDI αποδίδει 184 PS με μέση κατανάλωση στα 4,3 lt/100 km και εκπομπή CO2 στα 114 g/km. Η 2.0 TFSI αποδίδει 230 PS (υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση), ενώ η κορυφαία -για την ώρα- έκδοση TTS με στάνταρ κίνηση στους τέσσερις τροχούς εξοπλίζεται επίσης με δίλιτρο TFSI που αποδίδει 310 PS, με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 4,9 sec.