Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε πόσο χρόνο εξελίχθηκε η νέα Alfa Romeo Giulia;

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε πόσο χρόνο εξελίχθηκε η νέα Alfa Romeo Giulia;

ΝΕΑ

Σε πόσο χρόνο εξελίχθηκε η νέα Alfa Romeo Giulia;

ΝΕΑ

Σε συνέντευξή του που έδωσε ο αρχιμηχανικός της για τη νέα Giulia, ο Philippe Krief, στο βρετανικό περιοδικό CAR, είπε πολλά και ενδιαφέροντα γεγονότα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Από την στιγμή που ο Sergio Marchionne κάλεσε τον Philippe Krief για να «στήσει» το μηχανολογικό DΝΑ της νέας Giulia o στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας πραγματικός εφιάλτης για την BMW M3! Η κλήση έγινε πριν από δυόμιση χρόνια και μαζί με άλλος 10 μηχανικούς, ο Krief με την ομάδα του ξεκίνησαν να εργάζονται πάνω σε δύο βασικές παραμέτρους: την βέλτιστη κατανομή βάρους και την καλύτερη δυνατή αναλογία κιλών ανά ίππο.

Τουλάχιστον αυτά ισχύουν για την κορυφαία έκδοση QV, η οποία ζυγίζει περίπου 1.500 kg και έχει εκτενή χρήση ελαφρών υλικών (αλουμίνιο, ανθρακόνημα κ.α.). Ο Krief είχε δουλέψει στην εξέλιξη και της 458 Speciale και υποσχέθηκε στον Marchionne να περάσει στοιχεία από την Ferrari στη νέα Giulia. Ένα από αυτά είναι η κατανομή της ροπής ανεξάρτητα σε κάθε τροχό παρουσιάζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ενός torque vectoring για κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το τρίλιτρο turbo εξακύλινδρο ρυθμίστηκε για να προσφέρει άφθονη ροπή από τις πολύ χαμηλές στροφές λειτουργίας του. Ο Krief αναφέρει χαρακτηριστικά πως ακόμη και με 6η σχέση στο κιβώτιο πατάς το γκάζι και μετά ακολουθεί μία μπάσα επιτάχυνση (ένα voom όπως αναφέρει). Επίσης, συμπλήρωσε πως οι μικρότερες εκδόσεις θα είναι turbo τετρακύλινδρες και πως αργότερα θα ακολουθήσει και μία V6 πετρελαιοκίνητη έκδοση.