Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε πλειστηριασμό μια σπάνια Alfa 155 GTA Stradale

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε πλειστηριασμό μια σπάνια Alfa 155 GTA Stradale

ΝΕΑ

Σε πλειστηριασμό μια σπάνια Alfa 155 GTA Stradale

ΝΕΑ

Πίσω στη δεκαετία του ’90, η Alfa Romeo κυριάρχησε στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού. Τα 155 κέρδισαν το πρωτάθλημα DTM στη Γερμανία, το Superturismo στην Ιταλία, και το ισπανικό και το βρετανικό πρωτάθλημα Touring Car. Έτσι, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδίασε να το γιορτάσει με την παραγωγή μιας έκδοσης Stradale για να αμφισβητήσει τις… συμπαθείς BMW M3 και Mercedes 190E 2.5-16 και στο δρόμο εκτός από τις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δυστυχώς, το εγχείρημα αναβλήθηκε, ωστόσο κατασκευάστηκε ένα πρωτότυπο. Και τώρα έρχεται για δημοπρασία, προσφέροντας στον ένα και μοναδικό τυχερό αγοραστή τη σπάνια ευκαιρία να πάρει στο σπίτι ένα πραγματικά μοναδικό σύνολο. Σχεδιασμένο από τον θρυλικό μηχανικό της Abarth Sergio Limone, πατέρα της Lancia 037, η 155 GTA Stradale βασίστηκε στην 155 Q4 αλλά μοιράστηκε περισσότερα στοιχεία με τη Lancia Delta Integrale. Ο κινητήρας της ήταν εναρμονισμένος σε προδιαγραφές με τα αυτοκίνητα του Group Ν, ενώ το αμάξωμα ήταν εξοπλισμένο με ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό κιτ. Η ανάρτηση εννοείται πως αναβαθμίστηκε επίσης, όπως και το εσωτερικό.

Alfa-romeo-155-gta-stradale-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις κόστους και η απογοήτευση της Fiat ότι δεν μπορούσε να φιλοξενήσει ένα ισχυρότερο V6 οδήγησε στην κατάρρευση του συγκεκριμένου μύθου που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν ο πρόδρομος της σημερινής Giulia Quadrifoglio. Μετά το ντεμπούτο του πρωτότυπου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπολόνια, χρησιμοποιήθηκε εν συντομία ως ιατρικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix του 1994 στη Μόντσα. Αλλά στη συνέχεια, πήγε στην αποθήκη, και χρησιμοποιήθηκε σπάνια όλο αυτό το διάστημα.

Τελικά αποκαταστάθηκε στην κατάσταση που ταιριάζει με τη σπανιότητα της, το μοναδικό (1993) concept car της Alfa Romeo, η 155 GTA Stradale κατευθύνεται προς πλειστηριασμό, όπου αναμένεται να αντλήσει περίπου 200.000 ευρώ. Η Bonhams θα την πουλήσει στον υπερθεματιστή μέσα στο μήνα κατά την πώλησή της στην Πάντοβα, στην Ιταλία, λίγο έξω από τη Βενετία, δυο ώρες ανατολικά από το Μιλάνο, εκεί όπου ιδρύθηκε η Alfa Romeo πριν από έναν αιώνα.

Alfa-romeo-155-gta-stradale-tsiro-640