Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιους δόθηκε 15νθήμερη παράταση στον έλεγχο ΚΤΕΟ

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ποιους δόθηκε 15νθήμερη παράταση στον έλεγχο ΚΤΕΟ

ΝΕΑ

Σε ποιους δόθηκε 15νθήμερη παράταση στον έλεγχο ΚΤΕΟ

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε άμεσα μέτρα εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Advertisement
Advertisement

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη λήψη μέτρων ενόψει της κακοκαιρίας δίδοντας παράλληλα και παράταση στους ιδιοκτήτες οχημάτων που το ΚΤΕΟ του έληξε τις ημέρες την έντονης χιονόπτωσης ή έληξε η Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος με σχετική εγκύκλιο έδωσε 15νθήμερη παράταση στη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου οχημάτων όλων των κατηγοριών.

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εγκύκλιος: «Ενόψει της λήψης έκτακτων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται κατά 15 ημερολογιακές ημέρες η καταληκτική ημερομηνία διενέργειας του περιοδικού τεχνικού ελέγχου (αρχικού και επανελέγχου) των οχημάτων όλων των κατηγοριών, εφόσον αυτή ήταν εντός της χρονικής περιόδου από 24-01-2022 έως και 30-01-2022 (συμπεριλαμβανόμενης της μίας επιπλέον εβδομάδας).

Ομοίως, παρατείνεται κατά 15 ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) των οχημάτων όλων των κατηγοριών, καθώς και η ημερομηνία διενέργειας οποιουδήποτε ειδικού ελέγχου, εφόσον η ημερομηνία επόμενου ελέγχου για την έκδοση της ΚΕΚ ή του ειδικού ελέγχου, ήταν εντός της χρονικής περιόδου από 24-01-2022 έως και 30-01-2022.

Η ανωτέρω παράταση δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που κάποια Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή Περιφέρεια εκδώσει ξεχωριστή παράταση για τα οχήματά της.»

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζει ο έλεγχος των κοτσαδόρων στα ΚΤΕΟ
Αποκάλυψη για ΚΤΕΟ: Σε 1,66 εκατ. ελέγχους κόπηκαν μόλις 21 αυτοκίνητα!
Ερχονται πρόστιμα για ασφάλειες, Τέλη και ΚΤΕΟ…