Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποια πόλη θα απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποια πόλη θα απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Σε ποια πόλη θα απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ο δήμαρχος αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία οχημάτων ώστε οι πολίτες να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο.

Advertisement
Advertisement

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολύ μεγάλο μέρος των δρόμων του κεντρικού Λονδίνου, ώστε να ενθαρρύνει τους κατοίκους της πόλης να περπατούν περισσότερο και να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους. Ακόμα, το συγκεκριμένο μέτρο έχει ως στόχο να βοηθήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες και βέβαια να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Ο Khan ανέφερεότι το σχέδιο θα μετατρέψει τμήματα του κεντρικού Λονδίνου σε μία από τις μεγαλύτερες ζώνες χωρίς αυτοκίνητα σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα, επισημαίνοντας ότι: «Ο κορωνοϊός αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το δίκτυο δημόσιων μεταφορών του Λονδίνου στην ιστορία του Transport for London (TfL). Θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από όλους τους Λονδρέζους για να διατηρηθεί η ασφαλής κοινωνική απόσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι περιορισμοί στην κυκλοφορία σταδιακά μειώνονται.»

Advertisement
Advertisement

Οι επιβάτες στο μετρό του Λονδίνου μειώθηκαν κατά 95%, από την στιγμή που η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ τα δρομολόγια των λεωφορείων μειώθηκαν κατά 85%. Το TfL δήλωσε ότι εξασφάλισε 1,6 δισεκατομμύρια λίρες (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ) σε κρατική χρηματοδότηση, για να καλύψει το έλλειμμα εσόδων έως τον Οκτώβριο…

Διαβάστε επίσης:

Του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το βρήκαν και δεν το επιστρέφουν!

Advertisement

Αποκλειστικό: Ακριβαίνουν ή φθηναίνουν τα αυτοκίνητα;

Τι ισχύει με τα Δελτία ΚΤΕΟ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Advertisement