Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών…

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών…

ΝΕΑ

Σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών…

ΝΕΑ

Επικίνδυνες συμπεριφορές γονιών παρατηρούμε καθημερινά στους δρόμους είτε από άγνοια είτε από έλλειψη παιδείας.

Advertisement
Advertisement

Όσοι κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους διαπιστώνουν πως ένα αρκετά σημαντικά υψηλό ποσοστό οδηγών έχει δικούς τους κανόνες και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας περνά σε δεύτερη μοίρα ακόμα και όταν πρόκειται για την ασφάλεια των επιβατών. Σημαντικό στοιχεία είναι η άγνοια αλλά και το σκεπτικό του άτρωτου ή το κλασικό που σκέφτονται πολλοί, «σιγά να μην συμβεί σε μένα».

Μπορεί ο καθένας από εμάς να μην νοιάζεται για τον ίδιο του τον εαυτό, όμως όταν εμπλέκονται μικρά παιδιά τότε τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό ισχύει στην περίπτωση των εικόνων που μπορείτε να δείτε στο Newsauto.

Από τις φωτογραφίες μπορείτε να διακρίνεται ένα μικρό παιδί ηλικίας πέντε περίπου ετών όχι απλά να βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού αλλά να κάθεται όρθιο με το πρόσωπο «καρφωμένο» σχεδόν στο εμπρός παρμπρίζ. Σίγουρα σε τόσο μικρή ηλικία το παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει.

Advertisement
Advertisement

Άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά

Ο οδηγός όπως και οι υπόλοιποι ενήλικες επιβάτες οφείλουν να γνωρίζουν τον Κ.Ο.Κ., αλλά να μπορούν και να αντιληφθούν από μόνοι τους, τους κινδύνους που διατρέχει αυτή η συμπεριφορά.

Κανείς δεν θέλει ούτε να σκεφτεί, τι θα μπορούσε να συμβεί αν το όχημα σταματήσει απότομα, πόσο δε, αν υπάρξει σύγκρουση.

Advertisement

Το περιστατικό που βλέπετε, απαθανάτισε ο φακός στη λεωφόρο Κηφισού, δηλαδή σε έναν δρόμο που το οχήματα κινούνται με υψηλές ταχύτητες.

Ένα φαινόμενο άκρως επικίνδυνο που πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις, με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί αλλά και με την συμπεριφορά μας να καταφέρουμε να μειώσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα ατυχήματα.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή: Έχει γεμίσει η Ελλάδα με «μαϊμού» ανταλλακτικά
Αυτό είναι το νέο Fiat Topolino!
H Renault βάζει τα αυτοκίνητά της σε… κοντέινερ