Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε εντατικές δοκιμές η νέα Alpina B3

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε εντατικές δοκιμές η νέα Alpina B3

ΝΕΑ

Σε εντατικές δοκιμές η νέα Alpina B3

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος της Alpina, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία με την BMW, δοκιμάζοντας το μοντέλο B3, το οποίο βασίζεται στη νέα Σειρά 3.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, η Alpina θα εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους βελτιωτές μοντέλων BMW, εξ ου και οι εντατικές δοκιμές που κάνει η B3, που ουσιαστικά αποτελεί την ισχυρότερη after market έκδοση της νέας Σειράς 3 (G20). Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες και παρά την καμουφλαρισμένη αμφίεση της, η Alpina B3 ξεχωρίζει από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα πιο τονισμένα φτερά και splitter, τον πίσω διαχύτη, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, τη νέα μάσκα και την διακριτική αεροτομή στο τελείωμα του χώρου αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό. Αναμένουμε η B3 να αποδίδει κοντά στους 450 ίππους, χάρη στην τοποθέτηση διπλών turbo καθώς και άλλων βελτιώσεων στα μηχανικά μέρη του εξακύλινδρου σε σειρά συνόλου. Επίσης, θα διαθέτει και την αντίστοιχη diesel έκδοση, με κωδικό D3, με τον 3,0 λίτρων κινητήρα να αποδίδει 388 PS, χάρη στο τετραπλό turbo, την υπερτροφοδότηση πολλαπλών σταδίων και το σύστημα άμεσου ψεκασμού common-rail. Και οι δύο εκδόσεις αναμένεται να κάνουν χρόνο κάτω από 4 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h.