Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ελεύθερη πτώση το μεταφορικό έργο των φορτηγών

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ελεύθερη πτώση το μεταφορικό έργο των φορτηγών

ΝΕΑ

Σε ελεύθερη πτώση το μεταφορικό έργο των φορτηγών

ΝΕΑ

Το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών ζητά μέτρα στήριξης του κλάδου.

Advertisement
Advertisement

Η επιδημία του κορωνοϊού πλήττει και τις οδικές μεταφορές. Το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) απέστειλε επιστολή στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Μεταφορών, ζητώντας μέτρα για την στήριξη του κλάδου.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών επισημαίνουν πως ο κλάδος των οδικών χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αφού αποδεδειγμένα το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 50%.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «γνωρίζεται ο κλάδος των οδικών χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αφού αποδεδειγμένα το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 50%.

Τον ίδιο εφιάλτη της κρίσης αντιμετωπίζει ο κλάδος και τώρα με την εμφάνιση του κορωναϊού και την κατακόρυφη μείωση του μεταφορικού έργου, τόσο στις εισαγωγές, όσο και στις εξαγωγές, αφού ο κύριος όγκος των μεταφερόμενων προϊόντων μεταφέρεται με φορτηγά αυτοκίνητα.

Για να περιοριστεί η οικονομική καταστροφή του κλάδου, επιβάλλεται η κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα μέτρα στήριξης οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και να δοθούν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό! Και οι Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων ενάντια στα γυρισμένα χιλιόμετρα

Advertisement

Επεκτείνεται το Μετρό – Πότε ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Η Nissan επενδύει στη Βρετανία για το νέο Qashqai