Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία θηριώδης Mercedes-Benz 560 SEL AMG 6.0

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία θηριώδης Mercedes-Benz 560 SEL AMG 6.0

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία θηριώδης Mercedes-Benz 560 SEL AMG 6.0

ΝΕΑ

Ένα super salon από τη δεκαετία του ’80 με την υπογραφή της AMG αποτελεί σίγουρα πειρασμό για κάθε λάτρη της Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz 560 SEL AMG 6.0 είναι παιδί της συνεργασίας που είχε η Mercedes-Benz με την AMG όταν η δεύτερη ήταν ακόμα εξωτερικός συνεργάτης με εμπλοκή κυρίως στις αγωνιστικές δραστηριότητες της γερμανικής εταιρίας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1989 και ανέβηκε στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’s για δημοπρασία που είναι προγραμματισμένη να γίνει στα τέλη Ιουνίου στο Έσσεν, στη Γερμανία.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο το αυτοκίνητο έχει εισαχθεί από την Ιαπωνία το 2017 με τα σχετικά έγγραφα που το συνοδεύουν να αποδεικνύουν ότι είχε πωληθεί εκεί καινούργιο. Επίσης αναφέρεται πως έχει πλήρες και ιδιαίτερα προσεγμένο ιστορικό συντήρησης κάτι που το επιτρέπει να φορά ακόμα την ίδια μηχανή, κιβώτιο και μετάδοση που είχε από την πρώτη στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά αυτό που κάνει την 560 SEL AMG τόσο ιδιαίτερη είναι ο V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 385 ίππους και περισσότερα από 55 χλγμ. ροπής και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων. Χάρη σε αυτή την απόδοση η 560 SEL AMG ήταν ένα από τα πρώτα sedan που έσπασαν το φράγμα των 300 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας έχει καταγεγραμμένα 93.747 χιλιόμετρα και όπως αναφέρεται στην σελίδα της παρουσίασής του βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο ο οίκος RM Sotheby’s δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει την τιμή εκκίνησης που θα δοθεί κατά τη δημοπρασία.

Advertisement