Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μία ξεχασμένη Alfa Romeo Giulietta SZ

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία μία ξεχασμένη Alfa Romeo Giulietta SZ

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μία ξεχασμένη Alfa Romeo Giulietta SZ

ΝΕΑ

Με μόλις 217 μοντέλα, η Giulietta SZ δεν είναι απλά μία από τις ομορφότερες Alfa Romeo, αλλά και μία από τις πιο σπάνιες. Άρα μπορείτε να αντιληφθείτε την έκπληξη όσων την εντόπισαν εγκαταλειμμένη σε ένα υπόγειο γκαράζ, στο Τορίνο.

Advertisement
Advertisement

 

Η συγκεκριμένη ιταλίδα θεά, βαμμένη σε μπλε μεταλλικό χρώμα Blu Chiaro, κατασκευάστηκε το 1962, ενώ ο ιδιοκτήτης της, για άγνωστους λόγους, την ξέχασε στο υπόγειο γκαράζ για πάνω από 35 χρόνια, μέχρι που κάποιος την βρήκε εντελώς τυχαία, παρατημένη και χωρίς ουσιαστικά ιδιοκτήτη. ‘Ετσι, με τις ευλογίες της ιταλικής κυβέρνησης, η Giulietta SZ βγήκε σε πλειστηριασμό με την τιμή της να αγγίζει τις €570.000.

Advertisement
Advertisement

H Giulietta SZ (Sprint Zagato) θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων της δεκαετίας του ’60, ενώ χρησιμοποιούσε αλουμινένιο αμάξωμα, έχοντας ως «βάση» την Giulietta Sprint Speciale. Χάρη στο μαγικό χέρι του Zagato, το συνολικό βάρος δεν ξεπερνούσε τα 785 kg, ενώ κάτω από το καπό βρισκόταν ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1,3 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 100 ίππους, ενώ η τελική ταχύτητα, για τα δεδομένα της εποχής, ήταν εξωπραγματική (200 km/h). Αρκετές από τις Giulietta SZ συμμετείχαν σε γνωστούς αγώνες, όπως οι 24 Ώρες του Λε Μαν, το Targa Florio και το Nurburgring.