Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μία σπάνια BMW Alpina B7 Turbo Coupe

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία μία σπάνια BMW Alpina B7 Turbo Coupe

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μία σπάνια BMW Alpina B7 Turbo Coupe

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κουπέ μοντέλα της BMW είναι σίγουρα η Σειρά 6 (Ε24), που μεσουράνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι τα μέσα των 80’s. Και στην κορυφή των εκδόσεων ήταν φυσική η Alpina Β7 Turbo, που κατασκευάστηκε σε πολύ λίγα κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

 

Η γερμανίδα καλλονή μάλιστα παρήχθη με δύο τύπους κινητήρα, χωρίς και με καταλύτη. Ειδικά η τελευταία έκδοση ήταν ακόμη πιο σπάνια, καθώς κυκλοφόρησαν παγκοσμίως μόλις 17 μοντέλα της B7 Turbo. Αυτό σημαίνει ότι ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 3,4 λίτρων αποδίδει 325 PS, αντί των 335 PS της μη καταλυτικής έκδοσης, ενώ το βασικό του πλεονέκτημα είναι η απόδοση της ροπής των 520 Nm στις 2.400 rpm, αντί των 512 Nm στις 3.000 rpm.

Πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 265 km/h. Να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει διαφοροποιηθεί και η σχέση συμπίεσης, από 8.0:1 σε 7.45:1, για να υπάρξει μία πιο ομαλή καμπύλη της ροπής στις χαμηλότερες rpm.

Ένα αντίστοιχο μοντέλο σε άριστη κατάσταση πωλείται σε δημοπρασία του οίκου RM Sothebys, με τιμή εκκίνησης τα €140.000. Εκτός των παραπάνω τεχνικών λεπτομερειών, η συγκεκριμένη Alpina B7 Turbo Coupe διαθέτει πολυάκτινες ζάντες, σπορ καθίσματα με κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις, όπως και εργοστασιακό ηχοσύστημα της Sony.

Advertisement
Advertisement