Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ένα «τέλειο» Honda S2000

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία ένα «τέλειο» Honda S2000

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ένα «τέλειο» Honda S2000

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ιαπωνικά ρόουντστερ που παρουσιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είναι φυσικά το Honda S2000, που αποτέλεσε πραγματικό «εργαλείο» για τον οδηγό του.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα αψεγάδιαστο σε ότι αφορά την κατάστασή του S2000 βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας στην ιστοσελίδα  https://bringatrailer.com, με την αρχική τιμή να ξεκινά από τα 12.500 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η ιστοσελίδα, το κόκκινο S2000 είχε μονάχα έναν ιδιοκτήτη, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορούμενες πηγές ο κινητήρας έχει αντικατασταθεί λόγω προβλημάτων με την ανάφλεξη, έχοντας κάνει μόνο 6.437 km. Συνολικά το S2000 έχει στο κοντέρ του 41.842 km.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, το 2015 λόγω βραχυκυκλώματος προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να το πάει σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda. Κάποιες ημέρες μετά και παρά του ότι είχε λήξει η περίοδος της επίσημης εγγύησης, τον ενημέρωσαν ότι θα επισκευάσουν τον «πληγωμένο» κινητήρα, αντικαθιστώντας το μπλοκ, τις μπιέλες, τα πιστόνια και τον στροφαλοφόρο άξονα. Το δίλιτρο, τετρακύλινδρο σύνολο F20C αποδίδει 240 ίππους, ενώ η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του Τόρσεν μπλοκέ διαφορικού.