Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ένα σπάνιο Citroen 2CV

Ελλάδα 21:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία ένα σπάνιο Citroen 2CV

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ένα σπάνιο Citroen 2CV

ΝΕΑ

Οι εκδόσεις Sahara του Citroen 2CV είναι οι πιο ακριβές του γαλλικού θρυλικού μοντέλου, με κάτω από 100 να πιστεύεται ότι υπάρχουν πλέον στον κόσμο και έτσι, στις αρχές του Απρίλη ένα από τα σπάνια αυτά «Ντεσεβό» θα βγει σε δημοπρασία στη Μεγάλη Βρετανία, όπου πιστεύεται ότι θα πιάσει ένα πολύ υψηλό ποσόν.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το Citroen 2CV 4X4 Sahara ήταν ένα πραγματικά πρωτοπόρο αυτοκίνητο για την εποχή του (κατασκευάστηκε από το 1958 έως και το 1971 σε μόλις 694 μονάδες), αφού έφερε 2 κινητήρες (έναν εμπρός και έναν πίσω), με δύο κιβώτια και δύο ρεζερβουάρ, δημιουργώντας ένα μοναδικό σύστημα τετρακίνησης. Η εκτός δρόμου έκδοση αυτή του 2CV δημιουργήθηκε για τις γαλλικές αποικίες στην Αφρική και ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, που παραδόθηκε σε έναν βρετανό ανθροπολόγο στη Νιγηρία το Δεκέμβρη του 1965, θα δημοπρατηθεί στις αρχές Απριλίου στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ιστορία του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού το 1967 και με το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Νιγηρία, ο ιδιοκτήτης του οδήγησε το 2CV για 1.600 χιλιόμετρα μέσα από τη Σαχάρα για να το φέρει στη Μεγάλη Βρετανία. Το 1969 ο Βρετανός ξαναγύρισε στη Νιγηρία πάλι οδηγώντας αυτό το 2CV και περνώντας ξανά από την έρημο της Σαχάρα. Έναν χρόνο αργότερα το αυτοκίνητο πωλήθηκε σε ένα γιατρό στη Νιγηρία, ο οποίος όμως το εγκατέλειψε, για να περιέλθει ξανά στα χέρια του πρώτου του ιδιοκτήτη το 1980.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζοντας το ταξίδι του ανά το χρόνο, το εν λόγω 2CV Sahara μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Βρετανία για επισκευές οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, όμως στη συνέχεια πωλήθηκε σε έναν τρίτο, που το κράτησε μέχρι σήμερα, αφού το αναπαλαίωσε το 2012.  Πλέον, το μοναδικό αυτό Citroen 2CV Sahara βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και θα δημοπρατηθεί στο Μπέρμιγχαμ με την τιμή του να αναμένεται να ξεπεράσει τα 75.000 ευρώ. Το ρεκόρ πάντως υψηλότερης τιμής πώλησης το κατέχει ένα 2CV Sahara του 1961 που πωλήθηκε πέρσι για 182.000 ευρώ.