Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε απόγνωση οι οδηγοί με βενζίνη. Έφτασε τα 2 ευρώ στην Αθήνα…

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε απόγνωση οι οδηγοί με βενζίνη. Έφτασε τα 2 ευρώ στην Αθήνα…

ΝΕΑ

Σε απόγνωση οι οδηγοί με βενζίνη. Έφτασε τα 2 ευρώ στην Αθήνα…

ΝΕΑ

Όσο… καλοκαιριάζει τόσο αυξάνουν ακόμα περισσότερο οι τιμές των καυσίμων. Στις Κυκλάδες πωλείται η ακριβότερη βενζίνη 95 οκτανίων.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι έχουμε παρατηρήσει πως οι τιμές των καυσίμων έχουν ανοδική πορεία. Κάθε μέρα που περνά η τιμή λίτρου και για όλα τα καύσιμα παραμένει άγνωστη ενώ όπως φαίνεται εντός του Αυγούστου θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη άνοδος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ήδη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων έχει αγγίξει στην Αθήνα τα 2 ευρώ, ενώ η αμόλυβδη 100 οκτανίων ήδη έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το νούμερο.

Αναφορικά με τους τουριστικούς προορισμούς, εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα με τις τιμές στην αμόλυβδη βενζίνη να βρίσκονται μόνιμα πάνω από τα 2 ευρώ, ήδη από τον Ιούλιο.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικά άλλωστε είναι και τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όπου η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων σε όλη την Ελλάδα την Δευτέρα 31 Ιουλίου ήταν στα 1.948 ευρώ ανά λίτρο. Η μέση τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων άγγιξε τα 2.119 ευρώ, του diesel τα 1.658 ευρώ ενώ στο υγραέριο κίνησης έφτασε τα 0.830 ευρώ.

Η φθηνότερη και η ακριβότερη

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η φθηνότερη βενζίνη πωλείται στο νομό Ημαθίας με μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης στα 1.914 ευρώ, ακολουθεί ο νομός Θεσσαλονίκης με 1.915 και ο νομός Αττικής στα 1.917 ευρώ.

Advertisement

Αντίστοιχα η ακριβότερη βενζίνη πωλείται στο νομό Κυκλάδων με μέση τιμή τα 2.185 ευρώ! Στον ίδιο νομό η μέση τιμή της 100-άρας είναι στα 2.328 ευρώ, στο diesel στα 1.853 και στο υγραέριο κίνησης στα 1.072.

Να σημειώσουμε ότι, σε 7 νομούς η βενζίνη 95 οκτανίων έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ στο λίτρο.

Advertisement


Ο ακριβότερος νομός: Κυκλάδες

Ο φθηνότερος νομός: Ημαθίας

Νομοί με τιμή 95άρας πάνω από 2 ευρώ:

  • Δωδεκάνησα
  • Ευρυτανία
  • Κεφαλλονιά
  • Κυκλάδες
  • Λέσβος
  • Λευκάδας
  • Φωκίδας
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί αρπάζουν φωτιά όλο και περισσότερα αυτοκίνητα;
Αυτό το Morgan είναι κυριολεκτικά Super!
Δείτε αν το αυτοκίνητό σας έχει γυρισμένα χιλιόμετρα