Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ανοδική πορεία οι Jaguar, Land Rover

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ανοδική πορεία οι Jaguar, Land Rover

ΝΕΑ

Σε ανοδική πορεία οι Jaguar, Land Rover

ΝΕΑ

Την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους φαίνεται πως διανύουν οι δύο βρετανικές φίρμες, καθώς τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των Jaguar & Land Rover άλλαξε ριζικά τα τελευταία χρόνια. Οι Βρετανοί, με τα κεφάλαια της μητρικής Tata, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έτσι, σήμερα, τα μοντέλα των δύο εταιρειών στέκονται επάξια απέναντι στον γερμανικό ανταγωνισμό.
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή, για τις δύο φίρμες, έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν τα πρώτα SUV στην ιστορία της Jaguar. Η F-Pace έκανε την αρχή στα πολυτελή μεσαία και ακολούθησε η μικρομεσαία E-Pace που μπήκε με αξιώσεις στο segment της.

Εστιάζοντας στην ελληνική αγορά, τα νούμερα είναι-αν μη τι άλλο-εντυπωσιακά. Παράλληλα με την αύξηση της γκάμας του γκρουπ, την τελευταία 3ετία (σύγκριση 8μηνου) οι πωλήσεις Land Rover έχουν αυξηθεί κατά 135% και της Jaguar 720%!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι απόλυτοι αριθμοί να μην προκαλούν ίλιγγο (από τις 10 ταξινομήσεις έχουν πάει στις 82), ωστόσο τα βήματα που έχουν γίνει είναι μεγάλα αν αναλογιστεί κάποιος την κατάσταση στην ελληνική αγορά.

Υψηλές είναι οι προσδοκίες των ανθρώπων της φίρμας για τα επόμενα χρόνια, καθώς μετά την ηλεκτρική Jaguar I-Pace και τη νέα γενιά του Defender που ετοιμάζεται, στα σχέδια υπάρχουν και άλλα Projects που θα αυξήσουν την αξία του portfolio των βρετανικών μαρκών.