Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε 10.000 ετήσιες πωλήσεις στοχεύει το Honda e

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε 10.000 ετήσιες πωλήσεις στοχεύει το Honda e

ΝΕΑ

Σε 10.000 ετήσιες πωλήσεις στοχεύει το Honda e

ΝΕΑ

Υψηλούς στόχους για το μικρό ηλεκτρικό της μοντέλο που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη έχει θέσει η Honda, προβλέποντας πωλήσεις 10.000 μονάδων ετησίως

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός πως το Honda e θα πωλείται μόνο στην Ευρώπη η Honda πιστεύει πως είναι εφικτό να αγγίξει τις 10.000 πωλήσεις τον πρώτο χρόνο παρουσίας του μοντέλου. Αυτή η αισιοδοξία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από 40.000 πιθανούς αγοραστές που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι εξασφαλισμένες 40.000 πωλήσεις όμως πιστεύεται πως από τους ενδιαφερόμενους θα προκύψουν τελικά 10.000 σίγουρες πωλήσεις. Αυτός ο αριθμός είναι ο ελάχιστος αριθμός αυτοκινήτων που πρέπει να πωληθούν ώστε η Honda να αποφύγει τις επιβαρύνσεις που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων του συνόλου των αυτοκινήτων που περιλαμβάνουν οι  πωλήσεις κάθε εταιρίας. Το Honda e λοιπόν θα επιτρέψει στη Honda να πετύχει τον στόχο μέσης τιμής εκπομπών CO2 95 γραμμαρίων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020 και 2021.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια παρά το αρκετά υψηλό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί η επίτευξη του στόχου είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί επιπλέον προωθητική προσπάθεια από την μεριά της Honda ίσως με την μορφή επιπλέον οικονομικών κινήτρων από αυτά που δίνονται από αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Θυμίζουμε πως στη Γερμανία η έκδοση των 136  ίππων του Honda e θα ξεκινά από τα 33.850 ευρώ και θα πέφτει στα 29.470 ευρώ με την κρατική επιχορήγηση.

Advertisement