Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σαν τρένο πάει το Mercedes-Benz Unimog… κυριολεκτικά

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σαν τρένο πάει το Mercedes-Benz Unimog… κυριολεκτικά

ΝΕΑ

Σαν τρένο πάει το Mercedes-Benz Unimog… κυριολεκτικά

ΝΕΑ

Δεκάδες είναι οι εκδόσεις του φοβερού και τρομερού σκληροτράχηλου οχήματος της Mercedes-Benz. Από τις πλέον εντυπωσιακές εκδόσεις του Unimog είναι αδιαμφισβήτητα εκείνη που μπορεί να κινηθεί σε ράγες και να έλξει εκατοντάδες τόνους φορτίου. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Στην επαγγελματική έκθεση Μεταφορών InnoTrans, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Βερολίνο, η Mercedes-Benz παρουσίασε μία νέα έκδοση για σιδηροδρόμους του θηριώδους επαγγελματικού της οχήματος, η οποία πραγματικά εκπλήσσει με τις δυνατότητες έλξης που παρουσιάζει.

Εξοπλισμένη με ένα νέο σύστημα μετάδοσης, η νέα αυτή έκδοση του Unimog U 423, η οποία φέρει δευτερεύοντες αναδιπλούμενους τροχούς που της επιτρέπουν να κινείται κανονικά πάνω σε ράγες, μπορεί να έλξει φορτίο έως και 1.000 τόνους!

Αυτή η έκδοση του Unimog U 423 χρησιμοποιείται ως όχημα υποστήριξης στους γερμανικούς σιδηρόδρομους, για την μεταφορά βαγονιών αλλά και στην περίπτωση που χαλάσει κάποια μηχανή, με στόχο την μεταφορά της στο εκάστοτε συνεργείο. Μπορεί παράλληλα να εξοπλιστεί με γερανό, για εργασίες σε ηλεκτρικά καλώδια που βρίσκονται ψηλά πάνω από το έδαφος αλλά και με βραχίονα που φέρει κοπτικό στην άκρη του για δέντρα και λοιπά φυτά που μπορεί να μπλοκάρουν τις ράγες.

Advertisement
Advertisement

unimog_rail_car_1000

Το εν λόγω Unimog μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα πάνω σε ράγες και το κιβώτιο του φέρει 8 ταχύτητες για κίνηση προς τα εμπρός και άλλες τόσο για την όπισθεν, με τον οδηγό να μπορεί διαβαθμίσει την ταχύτητα κίνησης εν ώρα εργασίας από τα 0,1 έως και τα 50 χλμ./ώρα.

Η ισχύς παρέχεται από έναν 4κύλινδρο diesel κινητήρα χωρητικότητας 5,1 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 231 ίππους αλλά πιο σημαντικά ροπή που αγγίζει τα 92 κιλά.