Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σαμποτάζ σε εργοστάσιο της Ford;

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαμποτάζ σε εργοστάσιο της Ford;

ΝΕΑ

Σαμποτάζ σε εργοστάσιο της Ford;

ΝΕΑ

Μάλιστα, το είδαμε κι αυτό! Ο Xabier Garciandia, έχει ως αποστολή να «σαμποτάρει» το εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια, φροντίζοντας να τοποθετούνται κρυφά στη γραμμή παραγωγής, ακατάλληλα εξαρτήματα και ελαττωματικά συστήματα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αντί να εργάζεται για λογαριασμό αδίστακτων ανταγωνιστών, ο Xabier είναι ένα ζωτικό τμήμα μιας διαδικασίας που διασφαλίζει ότι όλα τα νέα οχήματα τα οποία κατασκευάζονται στο εργοστάσιο πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας της Ford.

Η τεχνολογία Vision System της Ford – πρωτιά για τη βιομηχανία – φωτογραφίζει, ελέγχει και παρακολουθεί κάθε εξάρτημα των 400.000 αυτοκινήτων και vans, και των 330.000 κινητήρων που συναρμολογούνται και κατασκευάζονται αντίστοιχα στη Βαλένθια κάθε χρόνο. Τα “Gremlins Tests” είναι ένας καινοτόμος τρόπος διασφάλισης ότι η νέα διαδικασία λειτουργεί σωστά.

Advertisement
Advertisement

«Ο ρόλος του Vision System είναι κρίσιμος καθώς επιβεβαιώνει την καταλληλότητα των εξαρτημάτων όλων των οχημάτων» δήλωσε ο  Garciandia, technical specialist, Valencia Engine Vision System, της Ford Ευρώπης. «Το ‘Gremlin Test’ διασφαλίζει ότι το σύστημα δουλεύει άψογα.  Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ σοβαρό σκοπό. Η ομάδα είναι ενθουσιασμένη όταν εντοπίζει κάποιο από τα εξαρτήματά μας και κάθε φορά το κάνουμε πιο δύσκολο».

Η Ford κατασκευάζει περισσότερα μοντέλα Ford στις προηγμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου της (Ford mega plant) στη Βαλένθια από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη – μεταξύ άλλων τα Kuga, Kuga Vignale, Mondeo, Mondeo Vignale, Galaxy, S-Max και Transit Connect & Tourneo Connect. Στη Βαλένθια κατασκευάζονται επίσης οι κινητήρες 2.0L και 2.3L Ecoboost της Ford. Το Vision System τραβά πάνω από ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες σε 14 ημέρες, αριθμό εφάμιλλο με τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram στην Ευρώπη.

Αυτό βοηθά επίσης στη δημιουργία μιας σύνθετης εικόνας – που αποτελείται από 3.150 φωτογραφίες – χάρη στην οποία αναδεικνύονται εύκολα οι όποιες ασυμφωνίες στους μηχανικούς επί τόπου.

Advertisement

Στη Βαλένθια μέχρι τώρα, έχουν σταλεί στη γραμμή παραγωγής ελαττωματικά εξαρτήματα κινητήρων, ακατάλληλα τιμόνια ακόμα και λάθος ταμπλό, ενώ το “Gremlins Test” έχει επεκταθεί και στα 34 στάδια της συναρμολόγησης. Η Ford σκέφτεται να το καθιερώσει σε όλο τον κόσμο.

 

Advertisement