Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rolls-Royce: Η Bentayga δεν είναι παρά ένα Q7

Ελλάδα 22:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rolls-Royce: Η Bentayga δεν είναι παρά ένα Q7

ΝΕΑ

Rolls-Royce: Η Bentayga δεν είναι παρά ένα Q7

ΝΕΑ

Ενώ η Rolls-Royce ετοιμάζεται να μπει στην αρένα των SUV με την υπέρ-πολυτελή Cullinan, ο επικεφαλής της μάρκας ρίχνει βέλη κατά της «αιώνιας αντιπάλου» Bentley!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Torsten Müller-Ötvös δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Bentayga ως ένα καμουφλαρισμένο Audi Q7, θέλοντας να τονίσει πως η δική του εταιρεία ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που βασίστηκε σε άλλα δημιουργήματα του VW Group.

«Δεν χρησιμοποιούμε πλατφόρμα οχημάτων μαζικής παραγωγής. Αυτό περιορίζει σημαντικά το τι μπορείς να κάνεις στον τομέα του σχεδιασμού και μειώνει σημαντικά τις δυνατότητες μοναδικότητας του μοντέλου. Στη δική μας κατηγορία, δεν θέλουμε ένα καμουφλαρισμένο Q7. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία πραγματική Rolls-Royce», είπε ο Müller-Ötvös στο Automotive News Europe.

Advertisement
Advertisement

Η Cullinan πατάει σε μία πλατφόρμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για εκείνη και όχι την πλατφόρμα MLB του αντιπάλου στρατοπέδου, στην οποία εκτός από το Q7 και τη Bentayga, βασίζεται ακόμα η Porsche Cayenne αλλά και η επερχόμενη Lamborghini Urus.

rolls-royce-suv-project640

Παρότι ο CEO της μάρκας δεν αποκάλυψε περισσότερα, η Cullinan αναμένεται να παίρνει ώθηση από έναν V12 Twin Turbo κινητήρα χωρητικότητα 6.75lt, με απόδοση 563 ίππων και ροπή της τάξης των 91.8 kgm.