Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Road Rover Velar: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό sedan της Land Rover

Ελλάδα 17:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Road Rover Velar: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό sedan της Land Rover

ΝΕΑ

Road Rover Velar: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό sedan της Land Rover

ΝΕΑ

Προαναφέραμε τα σχέδια της Land Rover να εισαγάγει το πρώτο της μοντέλο πέρα από τα SUV και τα crossover. Ένα βρετανικό περιοδικό ισχυρίστηκε τότε ότι το project αποκαλείται δοκιμαστικά ως Road Rover Velar και θα μπορούσε να πατήσει στην πλατφόρμα της μητρικής Jaguar, η οποία θα στηρίξει επίσης και τη νέα Jaguar XJ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ως έμμεση επιβεβαίωση των φημών έρχεται ένα νέο εμπορικό σήμα για την προαναφερθείσα ονομασία Road Rover. Οι φαντασιώσεις μας δείχνουν επίσης ένα ημίψηλο τετρακίνητο wagon το οποίο καλείται να ανταγωνιστεί τα Audi A6 Allroad και Volvo V90 Cross Country εκτός από το sedan τριών όγκων. Αυτό που κάνει τις εικασίες πιο πειστικές είναι ένα φημισμένο μη συμβατικό σύστημα κίνησης. Το Road Rover θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα στέλνουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς με μια ικανή αυτονομία της τάξης των 482 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Εάν όλες οι πληροφορίες είναι σωστές, το μοντέλο θα μπορούσε να γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Land Rover στην ιστορία της μάρκας.

Φυσικά, η κατάθεση ενός εμπορικού σήματος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη στο σχεδιαστήριο. Μερικές φορές οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κατοχυρώνουν νέες ονομασίες προκειμένου να αμυνθούν νομικά έναντι του ανταγωνισμού. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και με το logo Road Rover, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δυο μήνες για να μάθουμε περισσότερα. Ο συναίτερος της Land Rover, η Jaguar, κατέχει πολλά κατοχυρωμένα ονόματα, τα οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Αυτά περιλαμβάνουν τις J-Type, J-Pace και C-Pace, με το πρώτο από τα τρία φημολογείται ότι θα δοθεί σε ένα νέο σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Από την άλλη πλευρά, η C-Pace θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα εξειδικευμένο SUV coupe με βάση την F-Pace.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τη γκάμα μοντέλων Land Rover, το Road Rover φημολογείται ότι δεν θα φτάσει στις βιτρίνες πριν από το 2020 ενώ περίπου ένα χρόνο αργότερα η επόμενη γενιά του Range Rover θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην νέα Modular Longitudinal Architecture.

Road-Rover-tsiro-640