Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ριζικά ανανεωμένο το DS 3 στην Γενεύη

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ριζικά ανανεωμένο το DS 3 στην Γενεύη

ΝΕΑ

Ριζικά ανανεωμένο το DS 3 στην Γενεύη

ΝΕΑ

Το μικρότερο μοντέλο στο πολυτελές σήμα DS του ομίλου PSA θα περάσει από μία ουσιαστική ανανέωση με φρεσκαρισμένο παρουσιαστικό, νέο ταμπλό με πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης και νέους turbo κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

To DS 3 είναι το μοντέλο που εύλογα σημειώνει τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στην γκάμα της DS, συγκεκριμένα το 48% σε ένα σύνολο 118.500 πωλήσεων για το 2014. Έτσι, η γαλλική εταιρεία θα προχωρήσει σε ένα ριζικό φρεσκάρισμα του μικρότερου μοντέλου της ώστε αυτό να γίνει πιο ανταγωνιστικό απέναντι στο Mini. Εδώ να διευκρινίσουμε πως τον Μάρτιο, στην Γενεύη, θα παρουσιαστεί μία facelift εκδοχή αφού η ολοκαίνουργια γενιά θα λανσαριστεί το 2018.

Το ανανεωμένο DS 3 θα ξεχωρίζει από την πιο δυναμική σχεδίαση με στοιχεία που θα υιοθετηθούν από το πρωτότυπο DS Divine 2020. Το αμάξωμα θα αποκτήσει περισσότερες γωνίες, ενώ η μάσκα θα συμβαδίζει με την αισθητική του DS 4 . Στο εσωτερικό θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής, ενώ στο ταμπλό θα είναι στάνταρ η νέα οθόνη αφής με υποστήριξη MirrorLink για smartphone.

Advertisement
Advertisement

Στη βάση των κινητήρων θα τοποθετούνται οι εκδόσεις του 1.2 βενζινοκινητήρα με 82, 110 και 130 PS, ενώ στην κορυφή ο 1.6 με τους 165 PS. Στους ντίζελ θα υπάρχουν οι νέας γενιάς εκδόσεις BlueHDi των 1.600 cc με ισχύ από 100 έως 120 PS.