Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault – Nissan και Mitsubishi επανεκκινούν την συμμαχία

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault – Nissan και Mitsubishi επανεκκινούν την συμμαχία

ΝΕΑ

Renault – Nissan και Mitsubishi επανεκκινούν την συμμαχία

ΝΕΑ

Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες επιστρέφουν στην κανονικότητα, δημιουργώντας μάλιστα μια νέα κοινή μονάδα έρευνας και εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ενέκρινε ένα νέο λειτουργικό πλαίσιο για την ενίσχυση της τεχνολογικής σύγκλισης, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων.

Μάλιστα η συμμαχία εξετάζει να διορίσει έναν γενικό γραμματέα στο τιμόνι της συνεργασίας τους για να ενισχύσουν τη συνεργασία και να επανεκκινήσουν τις κοινές επιχειρήσεις μετά την αποχώρηση του Carlos Ghosn.

Advertisement
Advertisement

Η Renault προσπαθεί να επιδιορθώσει τις σχέσεις με τους Ιάπωνες εταίρους της μετά από την σύλληψη του Ghosn στο Τόκιο πριν από ένα χρόνο σχετικά με τις κατηγορίες περί οικονομικών παραπτωμάτων, τις οποίες ο ιδρυτής της συμμαχίας αρνείται.

«Αυτό το εκτελεστικό μέλος της συμμαχίας θα είναι το κλειδί για το συντονισμό και τη διευκόλυνση αρκετών σημαντικών σχεδίων συμμαχιών που πρόκειται να ξεκινήσουν για την επιτάχυνση της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας των αντίστοιχων εταιρειών» ανέφεραν στελέχη από τις τις 3 αυτοκινητοβιομηχανίες σε κοινή δήλωση.

Ο Γάλλος-Λιβανέζος μηχανικός Hadi Zablit έχει επιλεγεί για τη θέση, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Advertisement

Ο Zablit , 49 ετών, είναι επί του παρόντος ο επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης της συμμαχίας, υπεύθυνος για την ανάπτυξη της κοινής πλατφόρμας κοινής «Family Module A» για νέες τεχνολογίες, των υπηρεσιών κινητικότητας και του συγχρονισμού του σχεδιασμού προϊόντων.

Η απόφαση για την επιχειρησιακή αναδιοργάνωση φαίνεται να σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την Συμμαχία, που παρακωλύεται από την υπόθεση του κ. Ghosn, ένα χρόνο μετά την κράτηση του.

Advertisement

Παράλληλα το συμβούλιο θα πραγματοποιεί μηνιαίες συναντήσεις με πρωτοβουλία του κ. Jean-Dominique Senard.