Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault K-ZE Concept: Το φθηνό ηλεκτρικό crossover

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault K-ZE Concept: Το φθηνό ηλεκτρικό crossover

ΝΕΑ

Renault K-ZE Concept: Το φθηνό ηλεκτρικό crossover

ΝΕΑ

Η Renault πάτησε γκάζι στο πλαίσιο του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού, αποκαλύπτοντας το K-ZE Concept, που αποτελεί προπομπό για ένα μικρό ηλεκτρικό crossover που θα λανσαριστεί το 2019!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Δεν είναι τυχαίο πως μοιάζει στο γνώριμο μας Kwid, αν και σε μία πιο… ρεαλιστική εκδοχή. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και από εκεί προέρχεται το πρώτο γράμμα στο όνομά του, την ώρα που το «ZE» αποτελεί αναφορά στην ηλεκτρική τεχνολογία που κρύβει στα σωθικά του.

Η Renault δεν αποκάλυψε πολλά σχετικά με αυτό το ενδιαφέρον πρωτότυπο, το μόνο που μοιράστηκε είναι η αυτονομία της τάξης των 250 χιλιομέτρων (σε κύκλο NEDC) αλλά και δυνατότητα φόρτισης σε οικιακή πρίζα ή δημόσιες υποδομές.

Advertisement
Advertisement

Αυτό όμως στο οποίο εστίασε ο CEO του Renault Group, Carlos Ghosn, είναι πως θα προσφέρεται με χαμηλή τιμή!

«Λανσάρουμε ένα οικονομικό, φτιαγμένο για την πόλη ηλεκτρικό SUV, που συνδυάζει τα καλύτερα που έχει να προσφέρει το Renault Group: την ηγετική μας παρουσία στα EV, την ειδικότητά μας στην δημιουργία οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την δυνατότητα να κάνουμε ισχυρές συμμαχίες», είπε ο Ghosn.

Renault-K-ZE_Concept-b640

Advertisement

H τελευταία αναφορά είναι για την e-GT New Energy Automotive Co, μία κοινοπραξία με τις Dongfeng και Nissan που έχει ως στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως ίσως υποπτεύεστε, με εφαλτήριο την αγορά της Κίνας.

Πάντως, πέραν από την έλευση της μορφής παραγωγής του εν λόγω μοντέλου και στην Ευρώπη, η Renault σύντομα θα παρουσιάσει και υβριδική έκδοση του Clio καθώς και plug-in hybrid των Captur και Megane!

Advertisement

Renault-K-ZE_Concept-c640