Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Espace F1: Ξαναγεννιέται το σπάνιο πολυμορφικό των 90’s

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Espace F1: Ξαναγεννιέται το σπάνιο πολυμορφικό των 90’s

ΝΕΑ

Renault Espace F1: Ξαναγεννιέται το σπάνιο πολυμορφικό των 90’s

ΝΕΑ

Για να τιμήσει τα δέκα χρόνια παρουσίας του Espace στην αγορά, το 1995 η Renault είχε μία άκρως πρωτότυπη ιδέα, να παρουσιάσει την μία και μοναδική πρωτότυπη έκδοση Espace F1. Μήπως ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί κάτι αντίστοιχο και φέτος; Ιδού πως θα μπορούσε να είναι η τωρινή έκδοση του γαλλικού πολυμορφικού, χάρη στην φαντασία του καλλιτέχνη Marco van Overbeeke.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο γνώρισμα του Espace F1 ήταν η τοποθέτηση ανάμεσα από τα πίσω καθίσματα, του ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα των  3,5 λίτρων, ο οποίος τροφοδοτούσε τα μονοθέσια της ομάδας της Williams. Η απόδοσή του έφτανε τους 800 ίππους, η ροπή τα 71,9 kgm, με τις στροφές του κινητήρα να ανεβαίνουν μέχρι και τις 13.000. Παράλληλα, η ισχύς μεταφερόταν στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημι-αυτόματου σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων. Επίσης, το πλαίσιο και το αμάξωμα είχαν κατασκευαστεί από carbon, ενώ διέθετε αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες  δανειζόμενες από την FW14 του 1993.

85949727-renault-espace-f1-6 (1)-chariatis-530

Γιατί λοιπόν, εν έτη 2018, η ομάδα της Renault Formula 1, που έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την αγωνιστική σεζόν του 2019, με βασικό όπλο τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που φεύγει από την Red Bull Racing, να μην κάνει την ίδια κίνηση, παρουσιάζοντας την εξέλιξη του Espace F1; Όπως βλέπουμε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, η αισθητική προσέγγιση του νέου Espace F1 είναι επικεντρωμένη στην αεροδυναμική, με πληθώρα σπόιλερ και φτερούγων, δεν λείπει ο πίσω διαχύτης, ενώ είναι βαμμένο στα χρώματα της ομάδας της Formula 1 (μαύρο-κίτρινο).

Advertisement

fc249274-renault-espace-f1-8-chariatis-640