Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: Επένδυση 1,2 δισ. ευρώ, στη Γαλλία για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 6:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Επένδυση 1,2 δισ. ευρώ, στη Γαλλία για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Renault: Επένδυση 1,2 δισ. ευρώ, στη Γαλλία για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Με επίκεντρο τα εργοστάσιά της στην Γαλλία η Renault προχωρά σε επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. με στόχο την επιτάχυνση της εξέλιξης της ηλεκτρικής της γκάμας αλλά και την θωράκιση των εργοστασίων της για τις απαιτήσεις που θα φέρει το μέλλον. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικό αυτό ποσό επένδυσης στοχεύει ουσιαστικά στην επιτάχυνση του στρατηγικού σχεδίου της Renault ονόματι “Drive The Future” και αγορά την εξέλιξη και την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων επί γαλλικού εδάφους.

Ειδικότερα, μέρος του ποσού θα επενδυθεί στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Douai για την δημιουργία μιας δεύτερης γραμμής παραγωγής αλλά και .ηλεκτρικής πλατφόρμας. Οι Γάλλοι στοχεύουν παράλληλα στον διπλασιασμό της παραγωγής του ZOE αλλά και στον τριπλασιασμό της δυναμικότητας του εργοστασίου στο Cleon, το οποίο παράγει ηλεκτρικούς κινητήρες. ΟΙ άνθρωποι της Renault αποκαλύπτουν παράλληλα πως θέλουν να λανσάρουν και μία νέα γενιά ηλεκτρικών κινητήρων από το 2021.

renault-galia-ilektrika-640

Advertisement
Advertisement

Σημαντικές αναμένονται και οι επενδύσεις στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Maubeuge το οποίο και θα φιλοξενήσει στο μέλλον και την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Kangoo αλλά και του επαγγελματικού ηλεκτρικού Kangoo Z.E.

“Η επιτάχυνση των επενδύσεών μας στην Γαλλία για ηλεκτρικά οχήματα θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και ελκυστικότητα των γαλλικών εργοστασίων μας. Μέσα στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου “Drive the Future”, ο όμιλος Renault δίνει στον εαυτό του τα εφόδια για να διατηρήσει την ηγετική του θέση στην αγορά των ηλεκτρικών και να συνεχίσει να εξελίσσει νέες λύσεις βιώσιμης μετακίνησης για όλους”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ranaul, Carlos Ghosn.