Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεμπέτ ασκέρ: Το γελοίο video-clip του τούρκικου στρατού

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεμπέτ ασκέρ: Το γελοίο video-clip του τούρκικου στρατού

ΝΕΑ

Ρεμπέτ ασκέρ: Το γελοίο video-clip του τούρκικου στρατού

ΝΕΑ

Με παραγωγή Ράμπο αλα Eurovision, ειδικά εφέ παιδικού πάρτι και τουρκο-ραπ μουσική, οι γείτονες ετοιμάζονται να έρθουν νύχτα. Απολαύστε τους!

Advertisement
Advertisement

Όλα τα είχαμε. Απειλές, γαλάζιες πατρίδες, ανιστόρητες ακρότητες. Αυτό που έλειπε για να δέσει το γλυκό ήταν ένα video-clip του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας για να… “τρομάξουμε” ακόμα περισσότερο.

Σε αυτό το επίτευγμα γελοιότητας και άκρατου εθνικισμού, βλέπουμε διάφορες στιγμές του στρατεύματος των γειτόνων, να κατατροπώνουν κάθε εχθρό και κάθε αίσθηση του γελοίου.

Από την γιαλατζί υπερπαραγωγή δεν λείπουν οι κορώνες οθωμανικού μεγαλείου οι οποίες συνδυάζονται με fake εκρήξεις και κατορθώματα γιαλατζί Ράμπο και μπουνταλά-Top Gun πιλότων.

Advertisement
Advertisement

Το όλο εγχείρημα δένει με τους ήχους ενός τουρκικού ύμνου ο οποίος έχει διασκευαστεί σε ραπ μοτίβο.

Και μάλιστα τραγουδιέται από όλους τους εμπλεκόμενους, στρατιώτες, ναυτικούς ακόμα και πιλότους που… ραπάρουν μέσα στο πιλοτήριο των F-16.

Η όλη αισθητική προσέγγιση αλλά και ο τόνος μας θυμίζει πόσο μικρή είναι η απόσταση από το σοβαρό στο γελοίο. Και πόσα θέματα ταυτότητας και προσδιορισμού της στον σύγχρονο κόσμο έχει η Τουρκία, ιδίως υπό το καθεστώς του Ερντογάν.

Advertisement

Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην “υπερπαραγωγή” των Τούρκων για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της δημοκρατίας τους. Πατήστε το κλικ και -όπως λένε- απολαύστε υπεύθυνα.

Άλλωστε όπως είχε πει κάποτε ο Βολταίρος: “Έχω κάνει μόνο μια προσευχή στον Θεό: «Θεέ μου, κάνε τους εχθρούς μου γελοίους». Και από ότι βλέπουμε στο video clip δεν χρειάζεται καν να κάνουμε την προσευχή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τουρκία: Βγάζουν δισεκατομμύρια από αυτοκίνητα και τα ρίχνουν στα όπλα
Φρούριο το Αιγαίο: Τα Rafale «λοκάρουν» τους Τούρκους από την… Εύβοια!
Video: Rafale ισοπεδώνουν Τουρκική βάση…