Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Rekord ίσως επιστρέψει στην γκάμα της Opel ως κορυφαίο μοντέλο

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Rekord ίσως επιστρέψει στην γκάμα της Opel ως κορυφαίο μοντέλο

ΝΕΑ

Το Rekord ίσως επιστρέψει στην γκάμα της Opel ως κορυφαίο μοντέλο

ΝΕΑ

Από το 1953 έως το 1986, η Opel κινούσε την… αστική τάξη με το Rekord. Σε μορφή Sedan Coupe ή Station Wagon το μοντέλο συναγωνιζόταν, τα άλλα οχήματα της Ευρωπαϊκής Executive class της εποχής.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Στην Ελλάδα το Rekord (ως το τέλος της δεκαετίας του 90) ήταν κοινό θέαμα στους δρόμους αλλά και σε ταινίες είτε ως ταξί (στα μοντέλα B,C και Ε) είτε ως μοντέλο πολυτελείας (κυρίως στις σειρές Α και P1).

Advertisement
Advertisement

Έχασε την κορυφή στην γκάμα (μαζί με το ελαφρώς μεγαλύτερο Senator) από το Omega που αντικατέστησε και τα δύο. Το τελευταίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη General Motors, πήρε τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς το 1987 και παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2003.

Τότε τον ρόλο της ναυαρχίδας / sedan της μάρκας πήρε το μεσαίο Vectra, το οποίο τελικά μεγάλωσε λίγο σε διαστάσεις και πήρε το όνομα Insignia που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Το Insignia ανανεώθηκε σημαντικά πέρυσι ενώ κυκλοφορεί ως Holden στην Αυστραλία και ως  Buick στην Αμερική και την Ασία.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία και οι έρευνες της αγοράς τα sedan μοντέλα χάνουν έδαφος από τα crossovers και τα SUV ενώ η Opel, η οποία έχει μετακομίσει στον όμιλο της PSA, δεν έχει καμία πρόθεση να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερο από το Insignia.

Advertisement

RekordRendering1

Εδώ έρχεται ο καλλιτέχνης Luis Carlos Moreno και μας θυμίζει πόσο όμορφα είναι τα αμαξώματα sedan ιδιαίτερα στην μεγάλη κατηγορία και προσπάθησε να φανταστεί πώς θα μοιάζει με ένα τέτοιο μοντέλο, με την τρέχουσα γλώσσα σχεδιασμού της εταιρείας. Κύρια χαρακτηριστικά του το προφίλ τύπου coupe και ένα πολύ κομψό πίσω άκρο.

Advertisement

RekordA

Το σπορ σχήμα του ψηφιακού μοντέρνου Opel Rekord θα του επέτρεπε να μπει στην κατηγορία του Audi A7 και της Mercedes-Benz CLS αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Για δείτε το λίγο διαφορετικά και θα συμφωνήσετε πως υπάρχει χώρος για ένα τέτοιο τετράθυρο coupe. Δεν θα είναι ενδιαφέρον;

RekordE

Advertisement