Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων της McLaren το 2018

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων της McLaren το 2018

ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων της McLaren το 2018

ΝΕΑ

Η McLaren απόλαυσε ένα “σπουδαίο έτος” όσον αφορά στις πωλήσεις του 2018, σύμφωνα πάντα με τον CEO της, Mike Flewitt. Θα συνεχίσει αυτή τη θετική πορεία;

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 44% σε 4.806 μονάδες πέρυσι, η ζήτηση ρεκόρ ενισχύθηκε από την εισαγωγή νέων μοντέλων στην κατηγορία Sports Series. Όπως και με πολλές άλλες premium αυτοκινητοβιομηχανίες, η μεγαλύτερη αγορά της McLaren ήταν οι Η.Π.Α., οι οποίες αντιπροσώπευαν πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της φίρμας. Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 122%, αντιπροσωπεύοντας το 7% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας. Από την ίδρυση της το 2010, η McLaren απολαμβάνει ετήσια αύξηση πωλήσεων. Στόχος της είναι να συνεχίσει αυτή την τάση και να πουλήσει 6.000 αυτοκίνητα ετησίως έως το 2025.

Το σχέδιο είναι μέρος του επιχειρηματικού πλάνου Track25, το οποίο περιελάμβανε επίσης την κυκλοφορία των περιορισμένων 600LT και Senna, τα οποία ήταν μεταξύ των πρώτων 18 νέων μοντέλων της McLaren. Μετά από αυτά θα έρθουν οι 720 Spider, Speedtail και Spider 600LT. Σε αντίθεση με άλλα εμπορικά σήματα, η McLaren έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στην επιθυμία να παράγει SUV, παρά τα προφανή οικονομικά οφέλη που θα αποφέρει μια τέτοια κίνηση. Μετά την εισαγωγή της Cayenne από την Porsche στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι Bentley, Maserati, Rolls-Royce και Lamborghini έχουν εισάγει ήδη παρόμοια SUV στη γκάμα τους, με τις Aston Martin και Ferrari να ακολουθούν επίσης τον συγκεκριμένο δρόμο.

“Ένα SUV είναι εξαιρετικά δαπανηρό σε εξέλιξη και κατασκευή”, δήλωσε ο Flewitt στην Automotive News Europe πέρυσι. “Δεν θα είμαστε μηχανολογικά συνεπείς σε ότι υποστηρίζουμε μέχρι τώρα”, συμπλήρωσε. Αυτό που θα κάνει η McLaren προσεχώς είναι να αρχίσει να προσφέρει στα επόμενα πέντε χρόνια ηλεκτρική έκδοση για κάθε νέο μοντέλο στη γκάμα της. Επίσης στα πλάνα της βρίσκεται και η εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement