Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε το Tesla Model 3 στη Βρετανία

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε το Tesla Model 3 στη Βρετανία

ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε το Tesla Model 3 στη Βρετανία

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης των 10 κορυφαίων μοντέλων πώλησης.

Advertisement
Advertisement

To Tesla Model 3 βρέθηκε στην τρίτη θέση του πίνακα των πωλήσεων με τα αυτοκίνητα που προτίμησαν οι Βρετανοί καταναλωτές τον Αύγουστο πίσω από τα δημοφιλή Ford Fiesta και VW Golf.

Είναι η πρώτη φορά που ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης των 10 κορυφαίων μοντέλων πώλησης στη Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Να τονίσουμε επίσης πως η Βρετανία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία.

Με 2.082 πωλήσεις το Tesla Model 3 βρέθηκε μπροστά από το Ford Focus που ήταν στην 4η θέση αλλά και την Mercedes A-Class που βρέθηκε στην 5η θέση του πίνακα των μοντέλων μες τις υψηλότερες πωλήσεις.

Η επιτυχία του μικρότερου μοντέλου της Tesla «εκτόξευσε» και τις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βρετανία οι οποίοι σημείωσαν άνοδο 337% και ανήλθαν σε 3.147 μονάδες.

Advertisement

Το ρεκόρ χαιρετίστηκε από τους οικολόγους οι οποίοι επισήμαναν ότι: «Το Tesla Model 3 ήταν το αυτοκίνητο που βρέθηκε στην 3η θέση του πίνακα των μοντέλων με τις υψηλότερες πωλήσεις. Υπενθύμιση: Είμαστε στο 2019, όχι στο 2025…»

Το Tesla Model 3 ήταν επίσης το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης το πρώτο εξάμηνο με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 37.227 μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics. Το Renault Zoe βρεθηκε στην δεύτερη θέση με 23.914 μονάδες ακολουθούμενο από το Nissan Leaf.

Advertisement

Οι επιδόσεις του Model3 της Tesla ήταν αρκετές ώστε να κατατάξουν την μάρκα στην 4η θέση πίσω από την Mercedes-Benz C-Class, το Audi A4 και την BMW 3.

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 88% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ανήλθαν σε 161.695 μονάδες, ενισχυμένες από νεοεισερχόμενα μοντέλα όπως το Model 3, το Hyundai Kona, το Audi e-tron και την Jaguar I-Pace.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της Tesla στη Βρετανία οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία καθυστέρησε την είσοδό της στην συγκεκριμένη αγορά εξαιτίας της τοποθέτησης του τιμονιού στην δεξιά μεριά.

Advertisement

Επίσης η αύξηση της Tesla οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων παραδοσιακά τον Αύγουστο μειώνονται για τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μείωση της ζήτησης…                                                                                                        

Στις αγορές όπου το Model 3 διατίθενται από την άνοιξη, καταγράφεται μείωση της ζήτησής του. Στην Ιταλία, για παράδειγμα το Model3 ξεκίνησε με 493 με πωλήσεις και έπεσε στις 71 ταξινομήσεις τον προηγούμενο μήνα. Στη Γερμανία για τον Ιούλιο, η Tesla διέθεσε 454 Model3.

H Tesla επίσης τον Μάρτιο κατέγραψε κορυφαίες επιδόσεις εξαιτίας των επιδοτήσεων κερδίζοντας ισχυρούς αντιπάλους όπως η Mercedes, η Audi και η BMW.

Το Model3 αποτέλεσε επίσης το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη Νορβηγία, την Ελβετία και την Ολλανδία τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο, ωστόσο, το Model 3 βρίσκονταν στην 8η θέση του πίνακα των πωλήσεων της Ολλανδίας με 590 μονάδες.

Η Tesla εργάζεται σε μια έκδοση SUV του Model 3 που ονομάζεται μοντέλο Y με την παραγωγή να εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk έχει προβλέψει ότι οι πωλήσεις του SUV θα ξεπεράσουν τις συνδυαστικές πωλήσεις των υπόλοιπων μοντέλων της μάρκας. Το αυτοκίνητο θα κοστίσει από 56.000 ευρώ στη Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Tesla δήλωσε ότι ο ισολογισμός της εταιρείας στην Ευρώπη θα ενισχυθεί με μια συμφωνία «πολυετούς διάρκειας» στην οποία η FCA θα πληρώσει για να «εξαγοράζει» τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 της και να πετύχει τα αυστηρά πρότυπα που έχει θέσει η ΕΕ από το 2020.