Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla

ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla

ΝΕΑ

Μπορεί να μην βλέπουμε στους δικούς μας δρόμους αυτοκίνητα της Tesla, αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία έχει καταφέρει ήδη μέσα στους πρώτους μήνες του 2015 να πετύχει ρεκόρ πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Έχουν πουληθεί 10.030 αυτοκίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξε 55% αύξηση από τις περυσινές πωλήσεις της ίδιας χρονικής περιόδου, αλλά και το ποιο σημαντικό… ρεκόρ για την αμερικάνικη εταιρεία από τότε που ιδρύθηκε, δηλαδή το 2003. Επιπλέον, οι 70.000 πωλήσεις μέχρι σήμερα αποδεικνύουν με πόση ορμή συνεχίζεται η αύξηση για την Tesla Motors.

Παράλληλα, το Tesla Model S κατέχει και το ρεκόρ του γρηγορότερου τετράθυρου παραγωγής καθώς κάνει τα 0-100 σε λίγο περισσότερο από 3.2 sec.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο αυτοκίνητο στην γκάμα είναι το τετρακίνητο Model X, το οποίο διαθέτει 7 καθίσματα για ενήλικες, καθώς και πόρτες που θα ανοίγουν προς τα πάνω πόρτες, ώστε να εξοικονομείται χώρος. Αναμένεται να μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2016 αλλά βάσει των συνεχών καθυστερήσεων, δεν αποκλείεται να μην τηρηθεί ούτε αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Πότε θα δούμε τελικά το Model X;

Ενώ ο συνολικός αριθμός πωλήσεων είναι πολύ μικρότερος από εκείνον της δεσπόζουσας τάξης των κατασκευαστών αυτοκινήτων, η αύξηση και η αντίστοιχη αύξηση για τους σταθμούς φόρτισης της Tesla σε όλο τον κόσμο σίγουρα δείχνουν ένα λαμπρό μέλλον.

Διαβάστε ποιο μηχανικό που εργαζόταν στην ομάδα Formula 1 της Red Bull Racing στρατολόγησε η Tesla Motors, πατώντας εδώ.