Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ρεκόρ παρκαρίσματος!

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ρεκόρ παρκαρίσματος!

ΝΕΑ

Video: Ρεκόρ παρκαρίσματος!

ΝΕΑ

Δεν είναι πολύ συχνό να βλέπεις κάποιον να προσπαθεί να παρκάρει παράλληλα χρησιμοποιώντας το χειρόφρενο. Πόσο μάλλον να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο στενό παράλληλο παρκάρισμα με την όπισθεν. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα κλασικό Mini Cooper, το οποίο οδήγησε ο 37χρονος Alastair Moffatt, ένας άνθρωπος που κατέχει πολλά παγκόσμια ρεκόρ και είναι επαγγελματίας κασκαντέρ με εξειδίκευση σε κόλπα με αυτοκίνητο.

Αυτό που έκανε δεν είναι σίγουρα κάτι εύκολο, αλλά ο Moffatt το κάνει να φαίνεται απλό. Ξεκινώντας από μεγάλη απόσταση από το σημείο που θέλει να παρκάρει, κάνει το Mini Cooper να ολισθαίνει με επιτυχία στο ακριβές σημείο μεταξύ δύο άλλων Mini, με απόσταση μόλις 34 εκατοστά μεγαλύτερη από το μήκος του αυτοκινήτου.

tightest-parallel-parking-640

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήμουν σε θέση να μπω στα Ρεκόρ Guinness, ειδικά την Παγκόσμια Ημέρα Ρεκόρ Guinness. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Χρειάστηκε φυσικά σχεδιασμός και αφοσίωση, ώστε να το πετύχω το σημερινό ρεκόρ».

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Ronny Wechselberger με 35 εκατοστά και είχε επιτευχθεί το 2012. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα άκρως ανταγωνιστικό ρεκόρ, αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να παρκάρουν ένα αυτοκίνητο σε ένα άδειο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου.

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο πατώντας play…

Advertisement