Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

RBAR: Pole για Bonhomme στην Κροατία

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

RBAR: Pole για Bonhomme στην Κροατία

ΝΕΑ

RBAR: Pole για Bonhomme στην Κροατία

ΝΕΑ

Συγκλονιστική ήταν η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του τρίτου γύρου της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race που διεξάγεται στο Rovinj της Κροατίας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Νικητής αναδείχθηκε ο Paul Bonhomme, που όμως ίδρωσε για να κάμψει το εμπόδιο του Ιάπωνα Yoshihide Muroya. Ο Βρετανός που προηγείται στη βαθμολογία μετά τις νίκες του σε Άμπου Ντάμπι και Τσίμπα, ήταν πίσω μετά το τρίτο check point του γύρου του τελικού στην οριοθετημένη από τεράστιους φουσκωτούς πυλώνες εναέρια πίστα.

Ωστόσο, στο τελευταίο μέρος της κατάφερε να βρει τη απαιτούμενη ταχύτητα και να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 54.266, μόλις 39 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάτω από τον Muroya!

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω πετύχει αυτό ακριβώς που ήθελα: να έχω αξιοπιστία και σταθερότητα. Όμως ο ανταγωνισμός είναι έντονος», είπε ο Βρετανός.

Πόσο έντονος; Την πρώτη πεντάδα της μάχης της pole την χώριζαν μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου! Ο τρίτος, Αυστραλός Matt Hall, ήταν μόλις 0.024 πίσω από τον Ιάπωνα, με τον Γερμανό Matthias Dolderer και τον Τσέχο Martin Sonka να συμπληρώνουν τη πεντάδα.

McLeod-Rovinj15-a640