Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Range Rover Evoque: Το “καθαρότερο” diesel

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover Evoque: Το “καθαρότερο” diesel

ΝΕΑ

Range Rover Evoque: Το “καθαρότερο” diesel

ΝΕΑ

Το νέο Range Rover Evoque είναι το πρώτο compact SUV που περνά τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών RDE2 πριν από την εφαρμογή τους τον Ιανουάριο του 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Το νεότερο compact SUV της Land Rover περνάει τις δοκιμές πραγματικών εκπομπών ρύπων στην έκδοση FWD D150, με τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2.0 λίτρων και ισχύ 150 ίππων. Προκειμένου να συμμορφωθεί με την επικείμενη πιστοποίηση εκπομπών ρύπων, το εν λόγω όχημα απαιτείται να εκπέμπει έως και 80mg/km Nox. Το νέο Range Rover Evoque κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει ένα έτος πριν από την επίσημη εφαρμογή του RDE2 σε όλα τα νέα οχήματα. “Το νέο Range Rover Evoque χρησιμοποιεί κινητήρα χαμηλών τριβών, ο οποίος έχει μειώσει τις πραγματικές εκπομπές ρύπων NOx κατά 90% από το 2010, αποδεικνύοντας μεγάλη πρόοδο για την Jaguar Land Rover”, δήλωσε ο Nick Rogers, εκτελεστικός τεχνικός διευθυντής της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

“Ανεξάρτητες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη AIR (Allow Independent Road Testing) και της ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), επαληθεύουν ότι οι πετρελαιοκινητήρες μας είναι από τους καθαρότερους στην αγορά”. Ο σχεδιασμός του κινητήρα χαμηλής τριβής σε συνδυασμό με το AdBlue και τα φίλτρα σωματιδίων παγιδεύουν το 99,9 % αιθάλης καθιστώντας το νέο Evoque D150 συγκρίσιμο με SUV βενζίνης, ενώ παράλληλα προσφέρει καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Το νέο Range Rover Evoque διαθέτει επίσης και νέες ενεργές βαλβίδες που παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης αλλά και σε συνθήκες όπου δεν απαιτείται πρόσθετη ψύξη, όπως στον αυτοκινητόδρομο, βελτιώνοντας την αεροδυναμική απόδοση κατά 14% παρακαλώ…