Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Έρχεται το Qoros QROSS!

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Έρχεται το Qoros QROSS!

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Έρχεται το Qoros QROSS!

ΝΕΑ

Ένα τρίτο μοντέλο θα αποκτήσει σύντομα η γκάμα της Qoros. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsAuto.gr, η κινέζικη μάρκα έχει έτοιμο ένα compact crossover, το QROSS. Το όνομα προέκυψε από την… έξυπνη ένωση του αρχικού γράμματος της μάρκας και της λέξης cross-over. Σχεδιαστικά θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Qoros 3 Cross Hybrid Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί πέρυσι τον Μάρτιο στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η γραμμή παραγωγής του QROSS θα είναι στην πόλη Χανγκτσού της Κίνας, εκεί όπου κατασκευάζονται τα 3 Sedan και 3 hatch. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης της παραγωγής ανάλογα με τη ζήτηση κάθε μοντέλου, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το κόστος των αυτοκινήτων (η τιμή του Qoros 3 Sedan ξεπερνά στην Ευρώπη τα 20.000 ευρώ!).

Διαθέσιμος κινητήρας θα είναι ο 1.6 βενζίνης, ατμοσφαιρικός ή turbo (με 126 και 156 PS αντίστοιχα), ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο (προαιρετικά και με διπλού συμπλέκτη ίδιου αριθμού σχέσεων) και πληροί τις προδιαγραφές Euro 5. Η Qoros είχε ανακοινώσει από πέρυσι ότι εξελίσσει έναν τρικύλινδρο 1.2 με turbo και αυτόματο ψεκασμό, ο οποίος θα συνδύαζεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Δεν αποκλείεται το υβριδικό σύστημα να είναι έτοιμο το 2015 και να το δούμε στα μοντέλα της μάρκας, ανάμεσά τους και στο QROSS.

Advertisement
Advertisement

Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 και σε αυτή συμμετέχουν η Chery Automobile από την Κίνα και η ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation.