Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

PSA Group: Ισχυρή κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο!

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PSA Group: Ισχυρή κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο!

ΝΕΑ

PSA Group: Ισχυρή κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο!

ΝΕΑ

O γαλλικός όμιλος κατάφερε να καταγράφει κέρδη ρεκόρ παρά την μείωση των πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη του ομίλου PSA στο πρώτο εξάμηνου του έτους καθώς τα νέα μοντέλα, οι περικοπές δαπανών αλλά και η πλήρης ένταξη της Opel στον όμιλο που επιτρέπει τις περαιτέρω συνέργειες κατάφεραν να αναστρέψουν τις χαμηλές πωλήσεις που σημειώνουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις αναδυόμενες αγορές.

Τα λειτουργικά έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 3,34 δισ. ευρώ ανεβάζοντας το λειτουργικό της περιθώριο κέρδους σε 8,7% το οποίο αποτελεί και έναν νέο ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

«Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα των επιδόσεών μας παρά την αδυναμία των παγκόσμιων αγορών ενώ αναδεικνύει την αποτελεσματικότητά μας και τις συνεχείς προσπάθειες για εξοικονόμηση κόστους», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών Philippe de Rovira.

Η κερδοφορία σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά 13% η οποία ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 24% στα 1,83 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απέκτησε την επιχείρηση Opel-Vauxhall από τη General Motors το 2017.

Advertisement

Μεγάλο μέρος της βελτίωσης του λειτουργικού κόστους προέκυψε από τη σταθερή ενσωμάτωση των τεχνολογιών και των αρχιτεκτονικών οχημάτων που υποστηρίζουν νέα μοντέλα σε όλες τις μάρκες Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall.

Ο όμιλος PSA επιβεβαίωσε όπως και άλλοι κατασκευαστές ότι η ζήτηση των οχημάτων επιβραδύνεται, προβλέποντας μείωση 1% στην Ευρώπη και μείωση 7% στην Κίνα φέτος.

Advertisement

Ο γαλλικός κολοσσός θα προσπαθήσει να ανατρέψει τις αρνητικές επιδόσεις στην Κίνα, ενώ επίσης εξετάζει τη μείωση των δαπανώ ακόμη και εντός της Γαλλίας όπου ενδεχομένως να μισθώσεις εγκαταστάσεις αντίο να της λειτουργεί ο όμιλος PSA.

Ηλεκτρικό μέλλον

O όμιλος PSA σπεύδει να κατασκευάσει ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς με τις νέες αυστηρότερες εκπομπές αυτοκινήτων και να αποφύγει τα πρόστιμα.

Advertisement

Οι ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τα μοντέλα των αυτοκινήτων της θα είναι διαθέσιμες μέχρι το 2021 σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το 2018, οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 1% των εγγεγραμμένων πωλήσεων του PSA.

«Είμαστε έτοιμοι για την ηλεκτροκίνηση και για να αγκαλιάσουμε τις επόμενες τεχνολογικές προκλήσεις», ξεκαθάρισε ο CEO του ομίλου PSA κ. Carlos Tavares.