ΝΕΑ

Πρωτοβουλία της Opel για τις εκπομπές ρύπων

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτοβουλία της Opel για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Πρωτοβουλία της Opel για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο γύρω από τον περιορισμό ρύπων στον τομέα των αυτοκινήτων, ζητά η Opel μέσω του Dr. Karl-Thomas Neumann. «Θα πρέπει να υιοθετηθεί μία πραγματικά δίκαιη διαδικασία», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Opel Group. Η γερμανική εταιρεία διοργάνωσε στις Βρυξέλλες – σε συνεργασία με το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κρατιδίου της Έσσης – ημερίδα, στην οποία εξετάστηκαν οι δυνατότητες αλλαγών στο ισχύον καθεστώς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η σημερινή νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικεντρώνεται στο μέσο όρο εκπομπής CO2 του στόλου νέων αυτοκινήτων κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι όμως δεν λαμβάνεται υπόψη η εκπομπή ρύπων όλων των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, ούτε το οδηγικό στυλ όσων κατοικούν στη Γηραιά Ήπειρο. Ο στόχος που έχει θέση η ΕΕ για το 2015 είναι 130 g/km και για το 2021 στα 95 g/km.

Ανάμεσα στους ειδικούς που εκλήθησαν ήταν καθηγητές από το φημισμένο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, προκειμένου να εξετάσουν το θέμα και από την οικονομική πλευρά του. Τα αποτελέσματα της ημερίδας έδειξαν ότι η τωρινή νομοθεσία που θέτει στόχους μόνο για τα νέα αυτοκίνητα έχει… κενά: δεν είναι αποτελεσματική ούτε στο περιβαλλοντικό κομμάτι ούτε από μακροοικονομικής πλευράς.

Advertisement
Advertisement

Οι συμμετέχοντες πρότειναν να εφαρμοστεί η νομοθεσία που ισχύει για τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας αλλά και τις βιομηχανίες με υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Ο λέκτορας John Reilly από το MIT υποστήριξε μάλιστα ότι σε μία τέτοια περίπτωση η ευρωπαϊκή οικονομία θα έχει ετήσιο όφελος από 25 έως 60 δισ. ευρώ!

Διαβάστε ΕΔΩ τις εντυπώσεις του Νίκου Μαρινόπουλου για τους νέους οικονομικούς diesel της Opel.