Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρωτότυπο από τη Citroen DS στο Παρίσι

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτότυπο από τη Citroen DS στο Παρίσι

ΝΕΑ

Πρωτότυπο από τη Citroen DS στο Παρίσι

ΝΕΑ

Την ευκαιρία να δουν ένα concept car στο περίπτερο της Citroen DS θα έχουν οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού, τον προσεχή Οκτώβριο. Η DS αποτελεί από τον Ιούνιο ξεχωριστή μάρκα της Citroen, αναπτύσσοντας το δικό της δίκτυο εκθέσεων. Ο προγραμματισμός προβλέπει τη λειτουργία 50 καταστημάτων στην Ευρώπη και 100 στην Κίνα έως το τέλος του 2014.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η οικογένεια DS περιλαμβάνει σήμερα στην Ευρώπη τα DS3, DS3 Cabrio, DS4 και DS5, ενώ στην Κίνα πωλείται και το DS 5LS. Το άγνωστο – προς το παρόν – πρωτότυπο θα εμφανιστεί μέσα στο Σεπτέμβριο σε έκθεση σχεδίασης, όπου και θα αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες που το συνοδεύουν. Στο λακωνικό δελτίο Τύπου της Citroen δεν αναφέρεται τίποτα το ουσιαστικό.

Τα μέσα ενημερώσης στη Γαλλία κάνουν ήδη τις πρώτες εικασίες σχετικά με το concept, προβλέποντας ότι θα ανήκει στη μικρομεσαία κατηγορία (ίσως μια crossover παραλλαγή του σημερινού DS4). Λεπτομέρειες από την εξωτερική του σχεδίαση αλλά και την καμπίνα των επιβατών θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά μοντέλα της γκάμας DS.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι παγκόσμιες πωλήσεις των μοντέλων DS έφθασαν τις 63.800 μονάδες. Η Citroen αισιοδοξεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αλλά και για το 2015, καθώς λανσάρει τα ανανεωμένα DS3 και DS3, με νέα μάσκα, αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφάλειας (Active City Brake) και τους νέους diesel κινητήρες BlueHDi 120 και 100 (ο δεύτερος εκπέμπει μόλις 79 g. CO2 ανά km).