Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη εμφάνιση του Audi RS Q8 χωρίς καμουφλάζ

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη εμφάνιση του Audi RS Q8 χωρίς καμουφλάζ

ΝΕΑ

Πρώτη εμφάνιση του Audi RS Q8 χωρίς καμουφλάζ

ΝΕΑ

Το ταχύτερο από την σειρά των SUV της Audi στοχεύει την κορυφή των επιδόσεων και η Γερμανική εταιρία δεν κρατά κρυφή την έκδοση RS του Q8.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά από ένα χρόνο φημολογίας και αρκετών καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων (άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα του 2018) το Audi Q8 RS έκανε μία τολμηρή εμφάνιση. Το μεγαλύτερο μέρος από το καμουφλάζ έχει φύγει. Έχει μείνει λίγο στο εμπρός μέρος της οροφής, στις αψίδες των τροχών, το κάτω τμήμα των θυρών και τον πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Παρά την διακριτική κάλυψη τα πρωτότυπα επιβεβαιώνουν την εξέλιξη του Q8 RS και μας δίνουν την πρώτη ξεκάθαρη ματιά του γρήγορου Audi SUV. Με το καμουφλάζ να απουσιάζει, μπορούμε τώρα να δούμε καθαρά τον επιθετικό σχεδιασμό του εμπρός τμήματος, που περιμένουμε από τα μοντέλα Audi RS. Μεγάλοι αεραγωγοί, είναι γύρω από την γιγαντιαία μάσκα κάνουν έντονη την δυναμική εμφάνιση, και συμπληρώνονται χάρη στις κόκκινες λεπτομέρειες, οι οποίες είναι ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιείται εκτεταμένα στο εξωτερικό.

Στο πίσω μέρος, οι κόκκινες προεκτάσεις συνεχίζονται, οι οποίες συνδυάζονται τα μεγάλα τελικά των διπλών εξατμίσεων. Υπάρχει επίσης ένα πράσινο περίγραμμα του Nürburgring δίπλα στο πίσω λογότυπο «Audi». Τα πρωτότυπα έχουν ακόμη το roll bar και τα καθίσματα Recaro.

Advertisement

Το Q8 RS φημολογείται ότι θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα από την Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Ωστόσο, υπήρξαν φήμες ότι το SUV θα κινείται τον ίδιο twin-turbocharged 4.0-λίτρων V8 από το Lamborghini Urus. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα συνδυάζεται με κάποιο είδος ήπιας υβριδικής βοήθειας. Η απόδοσή του θα είναι από 600 ως τους 670 ίππους. Η τετρακίνηση (Quattro) της Audi θα είναι διαθέσιμη μαζί με μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Βλέποντας το Audi RS Q8 καταλαβαίνουμε πως είναι συναρπαστικό. Ωστόσο, η δυνατότητα παραγωγής του ίσως καθυστερήσει μερικούς μήνες. Άλλωστε η Audi μόλις αποκάλυψε το SQ8 τον Ιούνιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για το πιο σπορ RS Q8, αλλά από την άποψη του marketing μάλλον θα πρέπει να καθυστερσει

Advertisement

Ίσως να δούμε την έκδοση RS αργότερα αυτό το έτος ή στις αρχές του επόμενου έτους. Θα πρέπει να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2020. Το ακάλυπτο πρωτότυπο δείχνει ότι η Audi είναι σχεδόν έτοιμη για μια σωστή αποκάλυψη.