Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτες επίσημες εικόνες για το VW ID

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτες επίσημες εικόνες για το VW ID

ΝΕΑ

Πρώτες επίσημες εικόνες για το VW ID

ΝΕΑ

Από τον μήνα που διανύουμε η VW θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες στη Βρετανία για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας ID για το οποίο έδωσε τις πρώτες επίσημες teaser εικόνες.

Advertisement
Advertisement

 

Για τις 8 Μαΐου έχει οριστεί το ξεκίνημα της παραγγελιοληψίας από την Volkswagen για το πρώτο μοντέλο της οικογένειας των ηλεκτρικών ID. Το ηλεκτρικό hatchback, που θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα παραχθεί εξ αρχής ως ηλεκτρικό, θα ανταγωνιστεί τις mainstream προτάσεις της αγοράς που έρχονται από Ιαπωνία (Nissan Leaf) και Kορέα (Hyundai Kona Electric και Kia e-Niro). «Οι πελάτες στη Βρετανία που θέλουν να έχουν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα, μπορούν με κάποια προκαταβολή να κλείνουν το δικό τους ID. Έχουμε ενδείξεις πως η launch edition του μοντέλου, θα έχει γίνει sold out πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην Έκθεση της Φρανκφούρτης» λέει ο Jurgen Stackman που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW.

Advertisement
Advertisement

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τελική τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ η έκδοση με τη μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας, θα εξασφαλίζει αυτονομία 550 χιλιομέτρων. Στο ίδιο μοτίβο θα είναι και το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας ID που είναι προγραμματισμένο για το 2022, με το οποίο η εταιρεία θα δώσει συνέχεια στο θρύλο του campervan- αλλά αυτή τη φορά με πλήρως ηλεκτρικό προφίλ. Το εργοστάσιο του Zwickau θα είναι αυτό που θα «σηκώσει το βάρος» της παραγωγής των ηλεκτρικών μοντέλων και για τις 3 εταιρείες του Ομίλου VW (Audi, Skoda, VW). Το εργοστάσιο αυτό, έχει δυνατότητα παραγωγής έως και 330.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Advertisement