Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτα σκίτσα για το νέο Sorento (vid)

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτα σκίτσα για το νέο Sorento (vid)

ΝΕΑ

Πρώτα σκίτσα για το νέο Sorento (vid)

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στην Κορέα – στα τέλη Αυγούστου – θα κάνει η τρίτη γενιά του μεγάλου SUV της Kia, πριν παρουσιαστεί στο κοινό τον Οκτώβριο, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Η κορεάτικη εταιρεία ακολούθησε πιο τολμηρή προσέγγιση στη σχεδίαση του νέου Sorento, όπως φαίνεται στα πρώτα επίσημα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Και αυτό, διότι στη δημιουργία του συμμετείχαν τα σχεδιαστικά γραφεία της Kia στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με αυτό στην Κορέα. Η γραμμή της οροφής, σε συνδυασμό με τα στενά παράθυρα, τις έντονες ακμές στο αμάξωμα, τους μεγάλους τροχούς και την κάθετη μάσκα προσδίδουν στο Sorento πιο sport παρουσία. Επιρροές στη σχεδίασή του δέχτηκε από το πρωτότυπο Cross GT, το οποίο είχε παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2013 στην έκθεση του Σικάγο.

Το νέας γενιάς Sorento θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015 τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και ως 4×4, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς. Σε αυτή των ΗΠΑ εξακολουθούν να… λατρεύουν τα μεγάλου κυβισμού σύνολα, όπως τον 3.3 V6. Για την Ευρώπη θα δούμε το 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο T-GDI αλλά και τους diesel με 2.000 και 2.200 cc. Δεν αποκλείεται βέβαια οι Κορεάτες για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου να τοποθετήσουν και τον 1.6lt πετρελαίου με απόδοση που θα στην περίπτωση του Sorento θα φτάνει τους 180PS.

Advertisement
Advertisement

Όλες τις νεότερες εξελίξεις θα τις μάθετε στο NewsAuto.gr, το οποίο μοιράζεται μαζί σας το… πάθος για το αυτοκίνητο.