Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή με επιτήδειο έμπορο τρακτέρ στη Λάρισα!

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή με επιτήδειο έμπορο τρακτέρ στη Λάρισα!

ΝΕΑ

Προσοχή με επιτήδειο έμπορο τρακτέρ στη Λάρισα!

ΝΕΑ

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει οδηγήσει πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές σε επιτήδειους εμπόρους όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και… τρακτέρ!

Advertisement
Advertisement

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος σε πάρα πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων καταναλωτών από επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ωστόσο φαίνεται πως οι επιτήδειοι έμποροι έχουν εξαπλωθεί και σε άλλους κλάδους της αγοράς οχημάτων όπως είναι εκείνη των τρακτέρ που θα πρέπει να σημειώσουμε πως αποτελεί μια ιδιαίτερα ενεργή αγορά καθώς πάρα πολλοί νέοι έχουν επιστρέψει στον πρωτογενή τομέα με αποτέλεσμα να έχουν ανάγκη από νέα σύγχρονα τρακτέρ τα οποία αποτελούν βασικό σύμμαχο των αγροτών.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδεικνύεται όμως από τα έγγραφα που έχει το Newsauto.gr στην διάθεσή του κάποιος έμπορος τρακτέρ από την Λάρισα όχι μόνο δεν παραδίδει τα τρακτέρ που του παραγγέλνουν οι πελάτες του αλλά δεν τους επιστρέφει και τα χρήματά που έχουν ήδη προκαταβάλει οι ανυποψίαστοι καταναλωτές.

Όπως καταγγέλει στο Newsauto.gr θύμα του εμπόρου τρακτέρ από τη Θεσσαλονίκη: «Το 2017 αποφάσισα να αγοράσω ένα τρακτέρ προκειμένου να το χρησιμοποιήσω στις γεωργικές μου εργασίες. Για αυτό τον λόγο επισκέφθηκα το κατάστημα του εμπόρου στη Λάρισα και κατόπιν συζητήσεων παρήγγειλα το Νοέμβριο του 2017 ένα τρακτέρ αξίας 19.500 ευρώ.

Η αποπληρωμή του τρακτέρ είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί με κατάθεση 5.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, μέσω τραπεζικής επιταγής ύψους 5.500 ευρώ εις διαταγή της εμπορίας τρακτέρ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα εξοφλούνταν σε 3 ισόποσες συναλλαγματικές ύψους 3.000 ευρώ έκαστη.

Advertisement

Μετά από 20 ημέρες η εμπορία τρακτέρ με ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο τρακτέρ που έχω παραγγείλει και είχαμε συμφωνήσει όχι μόνο δεν υπήρχε διαθέσιμο αλλά το εργοστάσιο είχε σταματήσει και την παραγωγή του! Ως εκ τούτου η εμπορία τρακτέρ με ενημέρωσε πως θα μου επέστρεφε τα χρήματά μου και τα υπόλοιπα αξιόγραφα.

Μετά από 1,5 μήνα αντί να μου επιστραφούν τα χρήματα αιφνιδίως με ενημερώνει η τράπεζα πως οι δύο από τις τρεις συναλλαγματικές είχαν κατατεθεί προς πληρωμή σε κάποιο υποκατάστημα.

Advertisement

Έκτοτε ο επιτήδειος έμπορος από την Λάρισα δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις μου και βέβαια ο εισαγωγέας με τον οποίο συνεργάζεται έχει «σηκώσει τα χέρια ψηλά».

Στις αρχές του 2018 και μετά από πιέσεις κατάφερα να λάβω πίσω την επιταγή των 5.500 ευρώ από τον επιτήδειο έμπορο αλλά εκκρεμεί  η επιστροφή των μετρητών ύψους 5.000 ευρώ αλλά και των 3 συναλλαγματικών 9.000 ευρώ…

Σας γνωστοποίησαν την περίπτωσή μου καθώς είστε το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης που ασχολείστε με τους επιτήδειους εμπόρους και πραγματικά επιτελείται κοινωνικό έργο μέσα από την δημοσιογραφία σας με σκοπό να αποτελέσετε μια ασπίδα προστασία για τους ανυποψίαστους καταναλωτές καθώς το κράτος είναι πραγματικά απών από όλα αυτά τα κακώς κείμενα.

Advertisement

Ελπίζω το δικό μου πάθημα να γίνει μάθημα για άλλους καταναλωτές και να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη στους επιτήδειους εμπόρους.».