Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερα SUV RS από την Audi

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περισσότερα SUV RS από την Audi

ΝΕΑ

Περισσότερα SUV RS από την Audi

ΝΕΑ

Η Audi αναμένεται να διευρύνει σημαντικά το όραμά της με την προσθήκη ενός εκτεταμένου αριθμού μοντέλων SUV με τον κωδικό RS τους επόμενους 12 μήνες, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Oliver Hoffmann.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Hoffmann, αναβαθμίστηκε από την επιτυχία των εμπορικών επιδόσεων των SUV της φίρμας συγκριτικά με τους αντιπάλους BMW M και Mercedes-AMG, επιβεβαίωσε ότι πρόσφατα ότι η Audi Sport θα ξεκινήσει να προσφέρει κορυφαίες εκδόσεις RS σχεδόν σε κάθε SUV στη γκάμα, ξεκινώντας από το πολυαναμενόμενο RS Q8 . Είπε: “Πρέπει να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο μας και αναμφισβήτητα η κατηγορία SUV είναι αυτή με την μεγαλύτερη ανάπτυξη. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες μας για SUV υψηλής απόδοσης. Το RS Q8 θα το ξεκινήσουμε φέτος. Υπάρχει πραγματικά μεγάλη ζήτηση για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα”.

Τίποτα δεν είναι επίσημο σε αυτό το στάδιο, αλλά η Audi Sport φημολογείται ότι εξελίσσει τις δικές της ειδικές εκδόσεις RS της νέας δεύτερης γενιάς των Q3, Q5, Q7 και Q8. Το Q3 Sportback, μια coupe-style έκδοση του Q3, θα κάνει ντεμπούτο ως RS στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Οι προσδοκίες είναι ότι θα διατηρήσει τον 5κύλινδρο κινητήρα των μικρότερων μοντέλων RS της Audi, αποδίδοντας περίπου 400 ίππους προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε περίπου τέσσερα sec.

Static photo,
Colour: Daytona gray

Advertisement
Advertisement

Ο Hoffmann, ο οποίος προήχθη πρόσφατα στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου μετά από ένα πέρασμα ως επικεφαλής τεχνικός, μετά την αναχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Michael-Julius Renz, αναφέρει ότι η ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενίσχυση της απόδοσης των SUV RS της Audi Sport.

“Αν η κατηγορία SUV διαθέτει το μεγαλύτερο βάρος, είναι ευκολότερο να εφαρμόσετε ένα υβριδικό σύστημα. Είναι πιο εύκολο λόγω της λογικής που υιοθετεί το αμάξωμά τους αλλά και του υψηλότερου βάρους”, ανέφερε σε συνέντευξή του στο περιθώριο του πρόσφατου αγώνα αντοχής 24 ωρών του Nürburgring. Και κατέληξε: “Σίγουρα, θα αυξήσουμε την ηλεκτροκίνηση στα μοντέλα RS στο προσεχές μέλλον”.