Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών των νέο VW Tiguan

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προ των πυλών των νέο VW Tiguan

ΝΕΑ

Προ των πυλών των νέο VW Tiguan

ΝΕΑ

Μερικές μόλις μέρες πριν τη επίσημη πρεμιέρα, η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα για το νέο Tiguan.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H πλήρης αποκάλυψη της νέας γενιάς Tiguan είναι θέμα μόλις μερικών ημερών και οι Γερμανοί μας δίνουν τα πρώτα σκίτσα με την συγκρατημένη μεν, αλλά ενδιαφέρουσα δε σχεδίαση του αμαξώματος, το οποίο φαίνεται να δανείζεται αρκετά στοιχεία από το μικρότερο Taigun και φυσικά το νέο Passat. Οι πρώτες μας πληροφορίες λένε πως το νέο Tiguan θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ πέρα από τη νορμάλ πενταθέσια έκδοση θα υπάρχει και μία επταθέσια με μακρύτερο μήκος. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν και μία τρίτη XL εκδοχή που θα προορίζεται για τις large αγορές (κινέζικη, αμερικανική κ.α.).

VW-Tiguan-sketches (1)

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων σε συνδυασμό με την καλύτερη και εξυπνότερη διαρρύθμιση στο εσωτερικό, θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Από πλευράς μηχανικών μερών, το νέο Tiguan θα βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο MQB με αυξημένο μεταξόνιο και πολύ λιγότερα κιλά (σε σχέση με το τωρινό μοντέλο). Από πλευράς κινητήρων, θα υπάρχουν εκδόσεις για όλα τα γούστα με την βασική έκδοση βενζίνης να είναι η 1.4 TSI με τα 125 PS και την ντίζελ από την έκδοση 1.6 TDI, με αποκορύφωμα τη νέα δίλιτρη ντίζελ των 240 PS (από το Passat). Περισσότερα στις επόμενες μέρες!